Foto: Renauld Baillet

En trio som består av legendene Bobo Stenson og Jon Christensen samt nesten-legenden Fredrik Ljungkvist, byr på musikk av sjelden høy kvalitet. Lørdag 7. juli spiller de på Kongsberg Jazzfestival.

Pianisten Bobo Stenson er en ruvende skikkelse på dagens jazzscene. Han hadde sitt internasjonale gjennombrudd på 1970-tallet med det ikke ukjente Jan Garbarek/Bobo Stenson Quartet. Siden har han spilt med en rekke av jazzens celebriteter, men har spesielt markert seg med solokonserter og sin egen trio.

Trommeslageren Jon Christensen var også med i Garbarek/Stenson-kvartetten, og han spilte seinere i Stensons trio i mange år. Trolig har ingen vært med på så mange ECM-plater som Jon Christensen. Hans lydhørhet, hans evne til å supplere lydbildet med subtile innspill kombinert med hans evne til å swinge sanseløst, gjør ham til en ønskemedspiller både for Bobo Stenson og en mengde andre musikere.

Saksofonisten og klarinettisten Fredrik Ljungkvist er en svært populær musiker på de europeiske jazzscenene. Med sitt kraftfulle, sterkt rytmiske og også melodiske og lyriske spill, har han tatt innersvingen på selv den største skeptiker. Han dukker opp i mange interessante band, men er spesielt kjent som en viktig musiker i det svensk-norske bandet Atomic les mer her

- Dette er tre musikere som bør stå høyt i kurs hos de fleste jazzpublikummere - og det er uhyre sjelden at disse tre musikerne spiller sammen, sier festivalens leder av programkomiteen, Tor Dalaker Lund.

Stenson/Christensen/Ljungkvist
07.07.2018 // 13:00 // Energimølla

Verdenspremiere med Scheen Jazzorkester

"As we see it…" er et sjangeroverskridende verk skrevet av trompetisten Thomas Johansson. Verket har verdenspremiere på årets Kongsberg Jazzfestival.

Verket danner en slags suite som helhet, og består av flere enkeltdeler. Her får vi energiske låter, så vel som soloer, duoer og trioer, hvor musikken veksler mellom det gjennomkomponerte og det improviserte. Thomas har et sterkt fotfeste i frijazz og avantgarde-sjangeren, hvor sterke melodiske og rytmiske motiver avløses og bindes sammen av improviserte partier.

Scheen Jazzorkester er et profesjonelt jazzensemble med base i Grenlandsområdet. Besetningen minner om storband, men sounden er mer som en leken jazz-sinfonietta!

- Scheen Jazzorkester er et av de få store profesjonelle jazzensemblene vi har her i landet. De er kjent for å levere skyhøy kvalitet og vi synes nå det var på høy tid å presentere dem på Kongsberg Jazzfestival, sier Kai Gustavsen.

Scheen Jazzorkester & Thomas Johansson: "As we see it..."
06.07.2018 // 14:00 // Energimølla