Foto: Steph Wilson

Det er aldri helt enkelt å peke seg ut en bunke artister fra det store og spredte programmet på By:Larm, så i år som i fjor peker vi ut et par konserter folket ikke bør gå glipp av.

Superorganism

Den multinasjonale gjengen i Superorganism spiller catchy og drømmende indie-pop. Bandet teller åtte personer fra det som føles som alle verdens hjørner, og er for tiden aktuelle med sin selvtitulerte albumdebut. Superorganism kan sees både på Blå fredag kveld, og Sentrum Scene Lørdag kveld.


Sassy 009

Venninnegjengen fra Oslo har virkelig begynt å få fart på karrieren. På toppen av å være booket til festivaler som SXSW, Roskilde og Øya, ble de også nominert til en Spellemannspris i kategorien elektronika for sin EP Do You Mind. Trioen spiller kompromissløs og eksperimentell elektronisk pop, og er definitivt et av mange høydepunkter på årets By:Larm. Sassy 009 spiller tre konserter i år: Rockefeller på torsdag, Blå på fredag og The Villa på lørdag.


Sólstafir

Noe av det mest spennende og interessante du kan få med deg på årets utgave av årets By:Larm Black på Vulkan er Sólstafir fra Island. Med sin drivende og catchy metal på moderspråket er dette en konsert metalhodene der ute ikke bør gå glipp av. Sólstafir går på scenen 23.15 på Vulkan Arena torsdag kveld.Sløtface

Denne gjengen trenger knapt en introduksjon lengre, men det betyr overhodet ikke at de skal glemmes. Med en god bunke spillejobber rundt om i verden, samt en brennheit plate i bagasjen, er de rykende ferske Spellemansvinnerne et møst å få med seg.


Company Ink.

Company Ink. er en Trondheimsbasert duo som drar inn elementer av post punk, gitar pop og elektronika. De har kun en singel ute, men den er til gjengjeld ekstremt catchy, så det blir spennende å se hva mere de har å by på live. Company Ink. kan sees på Ingensteds klokka 19 på torsdag, samt Revolvers Goon Bar klokka 2130 fredag.


Spielbergs

Indierockerne fra Oslo stiller på By:Larm med en rykende fersk singel, og etter den og måle er det bare å glede seg. Liker du lettbeint og koselig indierock bør du stille på Mono torsdag klokka 22, eller Gamla lørdag klokka 23.30.


Zeal & Ardor

Har du lyst til å oppleve noe du garantert ikke har hørt før? Da bør du komme på Vulkan Arena lørdag klokka 21.00. Zeal & Ardor er enkeltmannsforetaket til Manuel Gagneux, og er et avant-garde metal band som drar inn elementer av svartmetal, jazz, soul, blues, gospel, elektronika og i grunn det meste du kan tenke deg. Alt dette sentrert rundt tekster om djevelen sjæl. Det blir rett og slett spennende å se hvordan dette fungerer live.


Følg med her på Musikknyheter.no gjennom By:Larm for anmeldelser og bilder fra en god bunke av konsertene. God festival!