Soulfyrverkeriet D’Angelo gleder fansen med dobbelkonsert på Sentrum Scene fredag 6. og lørdag 7. juli. Han skulle egentlig spilt samme sted tirsdag 20. mars, men nå blir det altså heller to konserter i juli.

– Sommeren i år blir den heteste på mange år. Det er utrolig stas å få en av verdens mest anerkjente soulartister hele to ganger til Sentrum Scene, sier bookingmedarbeider Joakim Throndsen.

D’Angelo er en av de mest innflytelsesrike soulartistene i vår tid. Han interesserte seg for musikk allerede som treåring, og opptrådte regelmessig i sin fars kirke til midten av tenårene. Han var inspirert av store soulartister som Marvin Gaye, Stevie Wonder og Curtis Mayfield, og gikk videre i deres fotspor i spissen av nittitallets neo-soulbølge, som også telte navn som Maxwell, Erykah Badu og Lauryn Hill.

Hans to album «Brown Sugar» fra 1995 og «Voodoo» fra 2000, solgte begge flere millioner, og sammen med hans legendariske konserter bygget han opp en massiv fanskare. Han spilte blant annet på Quartfestivalen i 2000, en konsert som ofte blir trukket fram som en av festivalhistoriens absolutte høydepunkt.

Så forsvant D’Angelo fra rampelyset i mange år. I 2012 gjorde han livecomeback, og spilte en fantastisk konsert på Sentrum Scene. På tampen av 2014 kom endelig «Black Messiah», hans første plate på 14 år. Albumet ble hyllet verden over, og fikk seksere i Dagbladet og av P3. I 2015 spilte han på Sentrum Scene igjen, og leverte varene på ny.

Billetter i salg fredag 9. mars kl. 09.00.