Foto: Collier Schorr

Artist og skuespiller Charlotte Gainsbourg spiller konsert på Øyas største scene fredag 10. august. Det betyr at hun deler dag med Lykke Li, St Vincent, deLillos, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Chelsea Wolfe, Tønes, Steamdome, Superorganism, WITCH, Bendik Giske og mange andre.

I fjor ga Charlotte Gainsbourg ut albumet Rest, som fikk god mottakelse. Hennes ofte dempede og spenningsfylte musikk har evnen til å krype inn i øret og kile i musikkgleden. Det musikalske gjennombruddet kom med skiva 5:55 i 2006, som toppa albumlista i Frankrike. Blant samarbeidspartnerne på albuma hennes finner vi Beck, Jarvis Cocker, Air og Paul McCartney.

Gainsbourg er for mange mest kjent som skuespiller, og som datter av Jane Birkin og Serge Gainsbourg. Hun spilte inn noe musikk med faren i oppveksten, lagde albumdebuten Charlotte For Ever (1986) i samarbeid med ham, og har gitt ut fire album som voksen.

Blant de mange filmene hun har spilt i er The Cement Garden (1993), Jane Eyre (1996), I’m Not There (2007), Antichrist (2009), Melancholia (2011) og Nymphomaniac (2013). De tre siste er av Lars Von Trier. I tillegg har hun vært med i miniserien Les Misérables.
Spiller fredag 10. august på festivalens største scene.