Foto: Jørn Wichne Pedersen


Syden er et rockeband fra Oslo med musikalske referanser hentet fra garagepunken, scandi -og stonerrockens parallelle universer. Bandet som ble dannet i 2016 av fire utflytta sørlendinger, og er ifølge presseskrivet antageligvis Oslos eneste rockeband uten medlemmer i rusomsorgen.

Om singelen Got Nothing sier bandet følgende:
- Got Nothing er første smakebit fra Sydens kommende EP, en intens punk n´roll affære som handler om en fyr som danser seg i hjel.
Got Nothing er spilt inn i Caliban Studios, produsert av Ruben Willem, mixet av Andreas K. Sandnes og mastret av Brian Lucey.

Med flunkende ny trommis slipper Syden oppfølgeren til fjorårets EP i form av This Night Will Kill Us All den 6. april på Big Day Records. Med feitere gitarer og mer vreng i bassen har de nye låtene fått et noe tyngre uttrykk enn tidligere, uten at det har gått på bekostning av tempoet. Tematikken for plata er overtenning, og sangene handler om det øyeblikket man feilaktig velger å bryte løs fra noe eller noen.

I tillegg til et par opptredener i Oslo før sommeren – deriblant releasekonsert på Revolver’s Goon Bar 21. april, legger Syden ut på en mini-turne sammen med i Freedumb og Gøttemia i oktober.

Sjekk ut Got Nothing her: