Artister som Jack White og Childish Gambino har innført mobilforbud på konsertene sine. Norske ungdomsskoleelever må låse mobilene inn i mobilhotell. Bevisstheten rundt mobilavhengighet, og hvordan vi kan overvinne den, har aldri vært større.

Indiepop-bandet TØFL sin nye singel, “Nokia 105”, føyer seg inn i rekken av løsninger på problemet.

Det har ikke tatt lang tid for TØFL (les: tøffel) å redde indiepop-band med stavangerdialekt fra den sikre død. Debutsingelen «Alle Andre Får Lov» ble straks listet på P3 og belønnet med terningkast 5 i Bergens Tidende, samt en rekke Spotify-listinger og presseoppmerksomhet.

23. mars følger bandet opp med singel nummer to. Denne er hentet fra deres første EP, “Eg Ska”, som slippes 20. april på Brilliance. Låten handler om hvordan det å bytte fra smart til dum telefon frigjør deg fra mobilavhengigheten.

– Låten er en enkel poplåt basert på et fløyelsmykt piano-sample. Så mykt at det ville vært kjenningsmelodien til en rosa sky på Tinder. I tillegg samplet vi den klassiske Nokia- ringetonen og badet den i klang. Resultatet er en drømmende låt som uttrykker håpet om et liv mer tilstede her og nå.” sier Hans Riisdal, vokalist.



Turné:

31. mars Haugesund, Flytten Pub
7. april Bergen (Åsane), UROF x U82
13. april Trondheim, Fru Lundgreen
19. april Oslo, Dattera til hagen
20. april Bergen, Hulen
27. april Stavanger, Metropolis
28. april Stavanger, Nuart gallery (akustisk)
28. april Stavanger, Martinique