Når de første gjestene inntar Hotel Norge by Scandic i sommer, kan de våkne opp til lyden av Bergen – bokstavelig talt. Nå søker hotellet unge, fremadstormende musikere og låtskrivere som ønsker å få sin musikk spilt for flere hundre mennesker hver eneste morgen.

– Musikk er en viktig stemningsskaper, og på Hotel Norge by Scandic ønsker vi å spille musikk som er unik for hotellet for å sette våre gjester i den rette sinnsstemningen allerede fra de våkner, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.



I den forbindelse søker Hotel Norge by Scandic nå lokale musikere og låtskrivere som vil tolke og skrive en låt til hvordan det er å våkne i Bergen – rett og slett «lyden av Bergen».

– Vi vet det er mange svært dyktige musikere i Bergen som er i ferd med å slå igjennom, og nå gleder vi oss til å høre hvordan de velger å tolke lyden av byen. Hotel Norge vil bli stedet der Bergen møter verden og verden møter Bergen, og derfor ønsker vi i tillegg til de lokale og øvrige norske, også å høre fra internasjonale musikere og deres tolkning av byen der naturen møter det urbane og fjellene møter fjorden, sier en forventningsfull Haukedal.

«Alle» i Bergen har et forhold til Hotel Norge, og når det ikoniske Bergens-hotellet gjenåpner 29. juni er det med en sterk lidenskap for det lokale og å gi gjestene en unik opplevelse bygget på Bergens rike kulturarv, historie og vakre natur. Gjennom lyden av Bergen kan gjestene velge å starte dagen med Bergens-inspirerte toner hver dag.



– Vi håper å få inn mange bidrag som skal fylle hotellet med musikk. Det betyr at de bidragsyterne som blir valgt vil få sin låt spilt for mange hundre mennesker fra hele verden hver morgen, sier Haukedal.
En jury vil plukke ut inntil 20 vinnere basert på innsendte bidrag. De 20 musikerne vil få et weekendopphold på Hotel Norge slik at de selv kan få høre sin egen musikk i de rette omgivelsene. I tillegg betaler Hotel Norge royalties til rettighetshaver av musikken som spilles på hotellet. Frist for innsendelse av bidrag er 7. mai.



Mer informasjon her

Dette er sponset innhold fra Hotel Norge by Scandic