Foto: Therese Wangberg

I dag kan Buktafestivalen i Tromsø melde at årets program er komplett, og at de siste artistene er på plass:

Kosmik Boogie Tribe

Kosmik Boogie Tribe spiller rock n’ roll sånn som det skal spilles. Høyt, rufsete og med en god porsjon glimt i øyet! Det er nok ingen som kommer til å påstå at KBT finner opp kruttet, ei heller vi, men det kan virkelig være det samme – god rock er god rock. Dermed basta! Som seg hør og bør innen rocken har Reverend Chicken Head Morten, eller Morten Mormone Lunde om du vil, og hans kumpaner latt seg inspirere av sine helter som Cosmic Psychos, The Dictators, Motörhead, Dead Moon og mange andre. Musikken de spiller er likevel ingen pastisj eller blåkopi av gamle helter eller svunne tider, dette er rå og upretensiøs musikk – rett fra levra – som kanskje mer enn noe annet føles som et velplassert spark i balleregionen til all musikk som på død og liv skal være seriøs og tidsriktig.

«Rock som dette, med røffe riff og idiotiske tekster er seriøst på sin egen måte. Skru av hjernen og rist laus.» Stian Svehagen, Musikknyheter.no


Regnvær

Regnvær er ungt band fra Bodø som spiller pop og synger på dialekt. Bandet har siden oppstarten i 2015 rukket svært mye på kort tid. Bak seg har Regnvær spillejobber på de fleste scenene i hjembyen, samt spillejobber utenbys, som i Olavshallen, på Trænafestivalen, Folk & Fisk-festivalen og Parkenfestivalen. Bandet har også blitt omfavnet av NRK P3 og deres to singler har hatt god rotasjon over eteren. Regnvær stakk av med seieren under årets Rock Mot Rus, og tradisjon tro får de en spillejobb på Buktafestivalen som en del av premiebildet. Rock Mot Rus er en prestisjetung festival og mønstringen har i alle år holdt et ekstremt høyt nivå, og det er med stor stolthet at vi for fjerde år på rad kan presentere årets Rock Mot Rus-vinnere på Buktafestivalen. Rock Mot Rus-juryen kan melde om et sulten og samspilt band, med gode låter og et friskt lydbilde. Gledings!

Rust og Koritsa

Gjennom mange år har Bukta samarbeidet med Ungdommens kulturmønstring. Hvert år får UKM ansvaret for programmer Bukta for alle-programmet på Little Henrik. I år har valget falt på Harstad-bandet Rust og det russiske bandet Koritsa. Rust er et ungt band fra Harstad bestående av svært talentfulle musikere som virkelig har begynt å markere seg på den lokale musikkscenen. Bandet har også markert seg sterkt på UKM 2018 og har etter hvert utviklet sitt reportoar med selvprodusert materiale. Rust spiller metal med en dash av hardcore og progrock. Bandet Koritsa (Arkhangelsk) ble startet i 2011, først som en duo av en sanger-låtskriver-gitarist Anastasia Murasheva og en gitarist-trumpeter Aleksand Shorokhov. De møttes på en åpen scene og bestemte seg for å skrive sanger og utføre sammen. Koritsa spiller nydelig indie pop med mange interessante arrangementer. Deres musikk har elementer av både jazz og soul, men samtidig godt plassert i poprocklandskapet.

Til Bukta i år kommer blant annet The Hellacopters (bildet), Gluecifer, Thåstrøm, Sondre Justad, Sivert Høyem, Shame, Television, Slowdive + + +

Sjekk ut hele programmet