Etter et strålende comeback i vinter med ep, utsolgte konserter og strålende kritikker, er Gåte klar med konsert på Sentrum Scene – og bandet er i tillegg i full gang med sitt tredje studioalbum.

– Arbeidet med albumet har vært preget av stor iver og skaperglede med en tydelig musikalsk retning. Vi gleder oss mer enn noen gang til å vise frem hvordan Gåte anno 2018 høres ut live, sier bandet selv.

Konsertanmeldelse: Gåte på Rockefeller

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, og det var spesielt i årene 2001 til 2005, da de gjennom spektakulære konserter og to studioalbum gjorde stor suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-listen, og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

LES OGSÅ: - Jeg er veldig takknemlig for at jeg får lov til å oppleve å stå på scenen med Gåte igjen

Bandet har alltid hatt en solid forankring i folkemusikken. Også med sitt nye heksebrygg står Gåte tydelig med den ene foten i gammelt tradisjonsmateriale, mens den andre er like solid plantet i dagens musikalske uttrykk. Til sammen høres det umiskjennelig ut som det Gåte-universet vi kjenner fra før, både på plate og fra scenen. Vart og vakkert, vilt og eksplosivt!

Billetter i salg fredag 4. mai kl. 09.00.

15. november Stavanger - Folken
16. november Bergen - USF
17. november Oslo - Sentrum Scene