Den fremadstormende r’n’b-artisten PartyNextDoor, The Strokes-gitaristen Albert Hammond JR og indie-ikonene Blonde Redhead er blant de 13 nye artistene som er klare for Roskilde Festival 2018. Også spilleplanen med tider og scener er nå offentliggjort.

Den canadiske sangeren låtskriveren og produsenten PartyNextDoor slo igjennom med et brak med sin selvtitulerte debut-EP, som inneholdt hiten Over Here (featuring Drake). Sistnevnte har også signert PartyNextDoor til sitt plateselskap OVO Sound og medvirker også på den Grammy-nominerte hiten Come and See Me. Jahron Anthony Brathwaite, som er den 24 år gamle artistens egentlige navn, har også jobbet med artister som Future, Travis Scott og viste sitt talent som låtskriver da han i 2016 skrev Rihannas hit Work. Til sommeren erstatter den populære artisten og hans band Cardi B på Arena-scenen.

- PartyNextDoor har potensialet til å veldig snart etablere seg i toppen av pop-ligaen sammen med Drake og The Weeknd, så det er helt fantastisk at han skal spille hos oss mens han står på terskelen til sitt store gjennombrudd, sier Anders Wahrén, bookingansvarlig på Roskilde Festival.

Årets spilleplan er klar

Blant artistene som ble offentliggjort i dag finner vi også den karismatiske The Strokes-gitaristen Albert Hammond Jr, den drømmende indie-trioen Blonde Redhead og det toneangivende amerikanske hardcorebandet Madball.

Samtidig er artister som Courtney Marie Andrews, Haley Heynderickx, Marlon Williams og RVG håndplukket av Roskilde Festivals bookere på bakgrunn av deres imponerende konserter på den amerikanske bransjefestivalen SXSW for noen uker siden.

- Selv om det er noen uker siden vi presenterte plakaten vår, så holder vi alltid noen plasser åpne slik at vi kan legge til utvalgte og aktuelle artister til programmet. Vi oppdaget Courtney Marie Andrews, Haley Heynderickx, Marlon Williams og RVG på bransjefestivalen SXSW i våres og var ikke i tvil om at vi ønsket disse til Roskilde Festival 2018, forteller Wahrén.

Dermed er programmet til Roskilde Festival 2018 endelig komplett, og spilleplanen med tider og scener kan lastes ned via linken under


Disse artistene ble offentliggjort i dag:

PartyNextDoor (CA)

Albert Hammond JR (US)

Blonde Redhead (US)

Courtney Marie Andrews (US)

Debonair (DJ) (UK)

Haley Heynderickx (US)

Indika (DJ) (UK)

Madball (US)

Marlon Williams (NZ)

Mavi Phoenix (AT)

Pernille (DK) (DK)

RVG (AU)

Steffi (DE)

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort artister som Eminem, Bruno Mars, Dua Lipa, Massive Attack, Nick Cave & The Bad Seeds og de norske artistene Cezinando, Kakkmaddafakka, Sigrid, Smerz, SASSY 009, Jakob Ogawa, Eera, Maraton, Paal Nilssen-Love Brazil Funk Impro og Paal Nilssen-Love Japan Free Jazz and Noise.

Roskilde Festival arrangeres fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

Spilleplan Roskilde 2018