Foto: Sondre de Flon

The Public Sector er soveromspop-prosjektet til Magnus Askjer Lefsaker fra Acres Wild, og hans første utgivelse som soloartist er singelen Virgin Mary Toast. Låten er den første smakebiten fra debutalbumet, som slippes høsten 2018.

Låtene kombinerer kassegitar og trommemaskin-loops med tekster inspirert fra selvhjelpsboken som ligger på nattbordet hans. Resultatet er dempet og suggerende LoFi-pop.

Jeg skrev låta ved å plukke opp gitaren, lage en loop, improvisere en vokalmelodi og flowskrive en tekst inspirert av selvhjelpsboken som lå på nattbordet mitt. Kapittelet handla om biaset til å overtolke tilfeldige mønstre. Og så har jeg lenge vært fascinert av fenomenet at folk ser

Jomfru Maria-bilder på toasten sin. Så med fare for å overtolke en improvisert sang om overtolking, er det det sangen handler om
, forteller Magnus selv.

Soundet på det kommende albumet er generelt påvirket av at det er spilt inn hjemme.

Gitarene er svakt innspilt for å unngå å vekke kjæresten min på rommet ved siden av, vaskemaskinen lager bakgrunnsstøy og man kan høre ambulansesirenene utenfor, fortsetter han.

Som låtskriver og vokalist i Acres Wild, nådde Magnus Spotify #13 USA Viral med singelen Line of Sight. Da de slapp sin tredje EP i 2017, var det til fantastiske kritikker, og den tronet aller øverst på Deichmanske sin liste over årets beste EPer.