Sjangerspekka Morbo y Mambo fra Argentina, Norges beste rapper i Store P, gåsehudsframprovoserende Gundelach og soon-to-be-rockikoniske Frances Wave skal krydre Marinen i august. Her snakker vi rytmisk og funky dansbar fusjon av afrobeat, dub, indie og funk, kritikerhyllet Fyllingsdal-rap, pophåndtverk det oser ståpels av og eksplosivt ørkenrock. Det blir hot i august på Marinen, lover festivalen i pressemeldingen.

Morbo y Mambo

Atmosfærisk, rytmisk og funky – vi snakker om Morbo y Mambo, Buenos Aires-sekstetten som i over ti år har levert en dansbar fusjon av afrobeat, dub, indie og funk – alltid med et solid rock-fundament i bunn. Det argentinske bandet er akkurat så allsidige som sjangermiksen tilsier, og de evner å blande sammen et organisk lydbilde med et digitalt som bare et søramerikansk band kan.

Store P

Mange av rapperne som har slått rot i Norge de siste årene har mye å takke Fyllingsdalen-rapperen Petter Sundby aka Store P for. Som en av de første i landet som virkelig har mestret sørstatsinspirert rap på en overbevisende måte har han dannet grunnlaget for mange av sine etterkommere, både som medlem av rapgruppa A-laget og som soloartist.

Gundelach

Kai Gundelach, eller Gundelach for short, ble for noen år siden omtalt som en fremadstormende norsk elektronika-prins, og mye tilsier at han har tatt steget opp til tronen siden den gang. På kort tid har han gått fra å være en soveromsprodusent og DJ til å bli en anerkjent elektropopartist, Spellemann-nominert i sjangeren «popsolist» for den selvtitulerte debut-EPen «Gundelach».

Frances Wave

Frances Wave fra Trondheim deler den ørkentørre gitargrooven til Queens of the Stone Age samt Josh Hommes rockeikon-aktige nonchalanse, og blir stadig vekk nevnt i samme åndedrag som både The Black Keys og Kasabian. Likevel framstår Frances Wave som et band som står fjellstøtt på egne bein, med én fot i nåtidens lydlandksap og den andre skuende tilbake til rocksjangerens virkelige storhetstid.