Som tidligere kommunisert, mener vi artiklene i Dagens Næringsliv viser en manglende forståelse for hvordan utbetalinger til artistene fungerer. Økte midler går ikke til artistene, men til plateselskapene. Deretter avhenger det av artistenes individuelle avtaler med plateselskapene om hvordan utbetalingene fungerer. Vi har ikke lov til å kommentere detaljene i artistenes avtaler, men vi kan si at de to spesifikke artistene ikke fikk noen økonomiske fordeler fra noe påstått økning i antall strømminger.

Videre har vi undersøkt påstandene fra Dagens Næringsliv fra begynnelsen. En gjennomgang av den begrensede informasjon vi fikk fra Dagens Næringsliv og rapporten fra NTNU, kombinert med vår tillit til våre ansatte og integriteten til vår rapportering, gjorde at vi kunne avvise og bestride påstandene fra avisen. Vi har ikke mottatt harddisken som hele NTNU-rapporten er basert på. NTNU-rapporten sier at den forutsetter at dataene var presise og anskaffet på en lovlig måte. Vi mener begge disse forutsetningene er falske, og at NTNU ble forledet.

Når det gjelder gjennomgangen fra tredjeparts cybersikkerhetsfirmaet, vet vi ikke hvor lang tid dette vil ta, men vi har spurt om å få den gjennomført så raskt som mulig. Vi ser frem til å legge frem funnene, som vi er sikre på vil bekrefte det vi har sagt fra begynnelsen, sier selskapet i pressemelding via Pressekontakt for TIDAL i Norge, Daniel Barhom.