Evigheten er en kvintett som spiller norskspråklig, elektronisk visepop med innslag av barokkmusikk, italiensk filmmusikk, svensk barne-tv og rytmisk soul. I fjor høst debuterte de på Vill Vill Vest, for så å bli invitert til å spille på åpningen av den nye kunst- og designhøgskolen i Bergen.

I dag slipper de singelen Balansen - oppfølgeren til Turbulensen som de ga ut via Eget Selskap i fjor.

- Balansen ble til på 17. mai, og feiringen ble avbrutt av en rask tur i studio for å spille inn ideen. Melodien i tralala-delen av låten er egentlig basert på setningen “du lever i din egen evighet”, som er en setning vi hadde snakket om en stund i vennekretsen. Den er basert på tanken om at siden man aldri opplever noen form for slutt på sitt eget liv, så må livet subjektivt vare for alltid. Ergo lever du i din egen evighet, forteller bandet til Musikknyheter.no.

- Selve setningen ble ikke med videre i låtskrivingsprosessen, siden den ble erstattet av ordløs tralling, men sentimentet ble med videre. Tekstens hovedperson er redd for å falle, men låten kan fortelle henne at hun ikke kan falle, siden hun er selve balansen. Når balansen forsvinner, så forsvinner også hun.Evigheten består av låtskriver og produsent Njål Paulsberg (Young Dreams, Advanced Language, Put Your Hands Up for Neo Tokyo, The Megaphonic Thrift+) på vokal og synther, Kim Åge Furuhaug (Great News, Bloody Beach) på trommer og de tre vokalistene Tonje Indrehus, Iselin Børve Toft og Mathilde Saunes-Skarsgaard (alle fra vokalensemblet Multa Paucis). I løpet av året kommer de med to EP'er - en i august og en i november.

- Begge EP-ene består av sakral, koral, elektronisk og rytmisk drivende musikk.
Den første EP-en inneholder bl.a. balansen og turbulensen, og har en lettere og luftigere følelse, følelsen av å falle mot vannet. Den andre EP-en fortsetter der hvor vannoverflaten har blitt truffet, og man sendes ned mot dypet, forklarer bandet.

- Hvilke planer har dere for sommeren?

- Vi skal spille en konsert i Bergen sent i juni. Vi skal også ferdigstille den andre EP-en, spille inn musikkvideo og slippe mer musikk.