Fredag 15. juni gir Ingvild Koksvik ut ny musikk for første gang siden den kritikerroste platen «Og sangen kom fra havet» fra 2016.

- Singelen «Sommerflukt» handler om å legge bort alle forpliktelser og bekymringer, og komme seg ut, nyte sommeren og sola mens den er her. Pluss et lite hint av en sommerflørt, forteller hun. Sangen ble til i en av de varme dagene vi hadde i slutten av mai. – Jeg skulle egentlig sitte inne og skrive tekster til min neste plate, men så bare måtte jeg ut i sola. Jeg tok med meg notatboka ut på terrassen og endte opp med en ny tekst til en melodiskisse jeg hadde liggende. Og plutselig hadde jeg skrevet en sommerlåt. Da var det bare å få spilt den inn og gitt den ut så fort som mulig, forteller Koksvik.

Dette er første gang hun gir ut musikk som er spilt inn og mikset i eget hjemmestudio i Farsund. Innspilling og produksjon har hun gjort i samarbeid med Lars Jakob Rudjord, som også spiller alle instrumenter på låten. I tillegg har Jens Handell, musikkprodusent fra Sverige som nylig har gjort Farsundsmann av seg, bidratt på produksjonen.

- Jeg har masse ny musikk på gang, som vil slippes utover høsten. Og neste vår kommer det en ny plate, avslutter hun.