Vi skrev første gang om Oslobandet No Mind State da de gjorde delt releasekonsert med britiske Michael Kilbey i London i fjor. Da var det singelen 'Hold Me Back, I'm Leaving' som gjalt, men nå er gutta endelig klare med sin aller første EP, 'Rubber & Glue'.

EPen inneholder fire spor med rett-frem-rock á la Queens Of The Stone Age og Foo Fighters, og i følge en pressemeldinger 'Rubber & Glue' sterkt inspirert av historien om den sovjetiske kosmonauten Vladimir Komarov, som døde I 1967 da romskipet Soyuz 1 krasjet mot jordens overflate. Kort fortalt: Vladimir visste når han gikk ombord Soyuz 1 at han ikke kom til å overleve, men det var så viktig for USSR å vinne kappløpet mot USA for å komme først til månen.

Pressemeldingen uttaler videre at: “Rubber & Glue” handler om et forhold basert på løgner og svik. I Komarovs tilfelle var den bedragende part hans egen regjering som ofret hans liv I kampen om å vinne kappløpet om verdensrommet. Tekstlinjen “And I Know you lie, cause you´re pants are on fire” er noe misvisende da det var Komarovs bukser som brant da han dundret gjennom jordens atmosfære.

Hør tittelsporet "Rubber & Glue" her: