Ash besøker Parkteatret for et deilig avbrekk i førjulstida!

Bandet består av vokalist, gitarist og låtskriver Tim Wheeler, bassist Mark Hamilton og trommeslager Rick McMurray. De er inspirert av blant annet Nirvana, Sonic Youth og Pixies og har en lang karriere bak seg. De spilte først sammen i 1989, da barndomskameratene Wheeler og Hamilton som 12-åringer fikk gitarer i julegave og etablerte et metal-show sammen. Trioen ble til da McMurray ble med på trommer.

De delte en forkjærlighet for den røde, britiske punken til Buzzcocks og tok Britpop-scenen med storm i slutten av tiårene. NME var over seg av begeistring for disse “tenåringspønkerne fra Belfast”, og i 1994 hadde Ash signert med Infectious Records og utgitt «Trailer EP».

Wheeler, Hamilton og McMurray var ikke engang ut av videregående skole før tre av deres singler slo topp fem i USAs indielister. I 1997 utgav Ash sitt debutalbum «1977». Albumet toppet albumlista i U.K og bandet var headlinere på store festivaler som T in the Park, Glastonbury, Roskilde og Reading.

Høsten 1997 markerte en endring i bandets lydbilde da den kvinnelige gitaristen Charlotte Hatherley ble et fast medlem. Sammen gav de ut albumene «Nu-Clear Sounds» (1998), «Free All Angels» (2001) og «Meltdown» (2005). Ikke lenge etter gjorde de support for U2 på deres tredje verdensturné. Etter et tiår med gruppen kunngjorde Charlotte Hatherley sin avgang og bandet hadde en liten pause.

Ash fortsatte fremover som en trio og gav ut «Twilight of the Innocents» i 2007 og markerte sitt 20-årsjubileum i 2012 med et utsolgt show på Garage i London. Deres første fullengde studioalbum siden 2007, «Kablammo!», ble gitt ut i 2015.

“We played 20th anniversary shows for 1977 in 2016 and those were magical nights, great reminders of where we came from. But with that nostalgia trip out of the way, it was time for the great leap forward.” – Tim Wheeler

Trioen gav ut deres syvende studioalbum, «Islands» i mai i år. Albumet omhandler kjærlighet og tap, vennskap og svik, identitet, frelse, innløsning og gjenfødelse. Alle de viktige tingene.

“Islands” er et rensende album for sangeren og fremstår som en av de mest oppløftende, styrkende og vitale utgivelsene i Ashs rike katalog.



Parkteatret 12. Desember 2018! Billetter i salg via Ticketmaster.no torsdag 5. juli klokken 10:00