Foto: Petroleum Records

Vakre «Forgotten Love» følger opp singelen «Queendom» som kom tidligere i år, og var hennes første nye utgivelse siden debutalbumet All My Demons Greeting Me As A Friend fra 2016. «Forgotten Love» er hentet fra albumet som slippes i løpet av 2018.

- Låten handler om at vi noen ganger bærer på minner så nærme oss at vi glemmer å leve livet til det fulle. Det er litt som Albus Humlesnurr sier; "Det er ikke bra å fordype seg i drømmer og glemme å leve." Jeg har malt et selvportrett til å være coveret til denne låten, forteller AURORA.




Hvordan kom du på å lage coveret til singelen selv?

– Jeg elsker å male. Det er så deilig å ha litt kreativ stillhet. Jeg følte det passet å fange meg selv, slik jeg føler meg nå. Et øyeblikk i tiden som ikke kommer til å vare evig, slikt som alt annet. Det er egentlig en veldig vakker ting... at alt en dag vil forsvinne. Det gjør det så mye mer spesielt, sier AUROA til Musikknyheter.no

Fortell litt om selvportrettet.

– Jeg liker måten det er et øyeblikk inni de tusen andre øyeblikkene. Det er meg akkurat som jeg er nå. Og en dag vil det endre seg, og en annen dag vil det også dø. Og derfor er det så fint... derfor er alt så fint. Fordi det skal ikke vare evig.

Etter en travel sommer med headline-konserter i flere store byer i utlandet samt festivalopptredener på alt fra Pstereo, Stavernfestivalen og Coachella har AURORA vært i studio for å fullføre hennes kommende album.

Vi gleder oss til nytt album i år, fortell litt om det.

– Dro ned til sør Frankrike i januar og spilte det inn. Jeg produserte det sammen med Askjell Solstrand og en duo fra England (My Riot). Det ble mikset i Bergen av trommisen min Magnus Skylstad. Det var en skikkelig fin reise for meg. En indre reise. Jeg forstod veldig hva det er jeg er her for å gjøre, forteller hun videre.

Hva synes du er den største forskjellen på det kommende albumet kontra det forrige?

– Jeg produserer mye selv nå, så da er det enklere å få til ting akkurat som du vil! Leker meg mye med med levende lyder enn det jeg gjorde før. Og følger innsiktet enda mer. Jeg måtte tilfredsstille hjertet mitt i denne retningen først. Lage et album som føltes veldig meg. Inspirert av gamle kulturer fra verden rundt. Ur-pop, sier AURORA til Musikknyheter.no