Ved årets skolestart byr NRK på sin nye storsatsning; ​Lovleg ​blir omtalt som en ny “SKAM”, der vi besøker en gjeng ungdommer ved Firda videregående skole i Sogn og Fjordane. Serien starter med “Fake It”, låta til den 17-år gamle debutanten SOFIA.

Tildelt “Talentprisen” under Luttprisutdelingen og tidligere kritikerrost samarbeid med Coucheron skaper store forventninger da SOFIA endelig skal ut med eget solomateriale. I vår gikk Sofia og Coucheron tilbake i studio, men denne gangen var det SOFIA som satt i førersetet.

“Fake It” er en spennende debutsingel. I en stor og delvis klassisk produksjon bestående av piano (som er SOFIA sitt hovedinstrument) , bassgitar, organiske trommer, strykere og harpsichord får allikevel SOFIA sin stemme plass til å briljere. Med melodilinjer og sjarm som kan minne om en krysning mellom Susanne Sundfør, Aurora og Florence + The Machine er det fort gjort å glemme at SOFIA bare er 17 år når hun drar på i den smarte pop låta “Fake It”.



– Låta handler om at man har en tendens til å henge seg opp i ting som ikkje spelar så stor rolle i lengda. Derfor prøver eg å heller bruke tid på det som er viktig for meg, det som er ekte, det som varer. Synes bodskapet passer fint til serien, der man møter ungdommar som prøver å finne sin plass og sine verdiar, forteller Sofia til Musikknyheter.no

– Synes det er kjempegøy at NRK har valt å bruke mi låt, særleg når serien blir filma på min heimstad og min heimskule! Fint at dei bruker både lokale skodespelarar og artister, sier hun videre.

Sjekk ut serien her