*Denne artikkelen er betalt innhold fra Matchbanker

Det arrangeres mange små og store konserter i løpet av hele året, alt fra det lokale bandet som opptrer på puben i hjembyen din til de internasjonale stjernene som kommer på besøk. Å gå på konsert kan koste litt penger, ikke bare for selve billetten, men også for reisevei, en middag ute eller en natt på hotell.

Store konsertopplevelser
Elsker du klassisk musikk er du kanskje fan av Andrea Bocelli, den blinde italienske sangeren med den store stemmen. Hver sommer avholder han en konsert i hjembyen sin i Italia, nærmere bestemt Lajatico i Toscana. Der synger han på Teatro del Silenzio, og billettene til denne konsertopplevelsen forsvinner fort.

Er du mer opptatt av rock, har du kanskje fått med deg at gruppen Kiss nylig har annonsert sin avskjedsturne. Den skal hete End of the Road World Tour, men datoer og steder er fremdeles ukjent. Kanskje kommer de til Norge, eller kanskje blir Globen i Stockholm eller Royal Arena i København nærmeste mulighet?

Felles for disse to opplevelsene og for flere andre, er at billettene forsvinner fort og da gjelder det å kunne slå til. Under slike omstendigheter kan et smålån være det som skal til for at du skal få den store konsertopplevelsen.

Smålån – En definisjon
Et smålån er et forbrukslån. Det vil si et lån hvor du ikke trenger å stille eiendom eller andre eiendeler til sikkerhet. Et smålån strekker seg fra typisk fra noen få tusenlapper til rundt 70 000 kr. Nedbetalingstiden vil derfor også være kortere enn for større forbrukslån eller andre lån. Vi snakker om rundt ett til fem år.

Ønsker du å søke om et smålån, så kan du gjøre det på nett. I vårt moderne samfunn har det blitt slik at det er på nett de fleste bankene har sitt «kontor». Du vil finne både søknadsskjema samt eksempelrenter og annen informasjon på nettsidene.

Når du søker vil långiveren foreta en kredittvurdering av deg. Denne forteller långiveren om de kan låne deg penger og hvilken rente de skal gi deg tilbud om. Har du betalingsanmerkninger eller for mye gjeld og utgifter i forhold til inntekter vil du få avslag på søknaden din.
Få det beste tilbudet ved hjelp av en sammenligningstjeneste
Et lån skal betales tilbake, og det med både renter og gebyrer. Selv om konsertopplevelsen er den helt store drømmen, er det greit å ikke si ja til det første tilbudet du finner. For å unngå å betale mer enn nødvendig for lånet ditt, kan du være smart og ta i bruk en sammenligningstjeneste.

Matchbanker er en slik tjeneste, som det i tillegg helt gratis å benytte seg av. På Matchbanker finner du en låneliste med lån på markedet, så du kan sammenligne de ut i fra vilkår, fordeler og ulemper. Dermed kan du ta en bedre beslutning og finne et lån som passer deg best.

Deretter kan du nyte konserten og alt som følger med, vel vitende om at du gjorde en god og grundig jobb da du søke om et smålån.