Foto: Julia Naglestad av Marlon Willams som spilte på Mono i april


Dette var triste nyheter på en ellers deilig fredag. Fra nyttår vil en av Norges mest aktive og beste klubbscener gjennom 17 år stenge dørene.

Vi har ikke tall på hvor mange fantastiske konserter vi har sett og hvor mange dritbra, nye band vi har oppdaget på denne scenen siden den åpnet i 2001. Takk!

Her er meldingen fra Cafe Mono:

Det er med stor sorg styret ved Cafe Mono må varsle at tiden snart er kommet for å ta farvel. I 2019 vil ikke Cafe Mono lenger være en del av Oslos mangfoldige kulturtilbud. En æra er over. Vi er stolte over hva Cafe Mono i over 17 år har bidratt til i Oslos kulturliv generelt og musikkliv spesielt.

Styret ønsker først og fremst å beklage ovenfor våre kreditorer og ikke minst ovenfor våre ansatte for at vi har kommet hit.
Styret har brukt mye tid og krefter på å lage en redningspakke for selskapet. Vi har i lang tid vært i dialog med noen meget fine og flinke mennesker som var interessert i å overta stafettpinnen. Mennesker som har ressursene, kompetansen og planene som må til for at Mono igjen ville bli en av de ledende klubbscenene i Oslo.

Dessverre så passer ikke våre planer med huseiers planer i området. Nå har leieforholdet opphørt grunnet manglende innbetalinger over lang tid. Etter avtale med huseier vil driften ved Cafe Mono fortsette ut året, men ved årsskiftet er det ubønnhørlig slutt.

Det betyr at vi har litt mindre enn tre måneder på å ta vårt farvel med alle fantastiske og kjære venner og gjester som har vært med å gjøre vårt lille konsertsted mulig i årene vi fikk. Dette er tre måneder vi ønsker å gjøre mest mulig ut av og vi håper publikum også ønsker å ta et farvel med Cafe Mono mens det fremdeles er tid og mulighet.

Vi ønsker å avslutte slik vi begynte, med en masse gode konserter. Konsertserien Lørdagsgodt med gratis konserter hver lørdag klokken 18 løper videre. I morgen er det Verdena Letters som er den neste i rekken av nye norske artister som brenner etter å vise verden hva de kan.
Det er allerede booket en rekke spennende artister fra både inn- og utland. Navn som David Eugene Edwards & Alexanders Hacke, Becca Mancari, Haiku Hands, Axel Flóvent, Mourn, Øyvind Holm og Conner Youngblood er noen av artistene som kommer til å gjeste scenen på Cafe Mono i høst. Flere navn vil bli annonsert etter hvert som høstmørket brer seg.

For de av dere som er uenig i huseiers vurdering om at det ikke skal være rom for en klubbscene i Pløensgate 4, så er besøkelsestiden nå. Vi vet at go-de besøkstall og omsetning gjør et mye større inntrykk på huseier enn sinte leserkommentarer på nett. Om ikke Cafe Mono består, er det vårt ønske at konsertscenen likevel skal få leve videre.

Til slutt ønsker vi å sende en stor hjertelig takk til alle ansatte, teknikere, artister, DJs, samarbeidspartnere, leverandører og ikke minst gjester som har vært innom siden vi åpnet dørene for første gang våren 2001.