Foto: Glenn Melling


Oslobandet The Dogs slipper sitt sjuende album Before Brutality 7. januar, og tenkte at det i sakens anledning kunne vært en "god" idé å markere dette med å få støpt opp sine egne kumlokk.

Jada, du leste riktig. Kumlokk. 50 kilo tunge kumlokk i støpejern, komplett med egen logo og det hele. "Klart fansen vil ha kumlokk", tenkte de, og har per nå satt i gang produksjon av 20 (altså ETT TONN) egenkomponerte lokk.

Med dette håper de på å inneha noe som ligner på en verdensrekord i tyngste bandmerch, samt at det kan gi bandet en eller annen form for potensiell glede av å se en publikummer - sterkt beruset eller ei - forsøke å stable seg hjemover med 50 kilo jern under armen, etter en overivrig tur i merchbua.

Bandet ønsker også å skjenke kumlokk til byer og spillesteder som har vært spesielt gode med dem opp gjennom årene. Trondheim, Porsgrunn, Lillehammer, Horten, Oslo; det er bare å varsle ordføreren om å finne fram ordførerkjedet. Bandet forventer en seremoniell nedleggelse av lokk over det ganske land. Men det aller første lokket er donert til P3aksjonen sin auksjon, som du selv kan by på her. I skrivende stund er høyeste bud på svimlende 6600 kr!

"Let's Start A Riot" er altså ute i dag og frontmann og låtskriver Kristopher Schau forklarer bakgrunnen for den:

– Det er historien om to, eller muligens tre, halvdaffe punkere som føler at de egentlig burde finne på noe faen, men kanskje bare ikke AKKURAT idag. Derav linja "Let's start a riot....but maybe not today". Et eller annet sted i prosessen så følte vi at vi kanskje trengte en slapp punker i tillegg til å si "okay" på slutten av låta, så da sms'a vi Ivar Nikolaisen, siden han er den eneste punkeren vi kjenner, og så spilte han inn det "okay"et dere hører på slutten på telefon og sms'a den tilbake. Med den på plass så føler vi at disse to og et halvt minuttene blei akkurat som vi hadde håpa. Høres veldig ut som The Dogs, og The Dogs er favoritbandet vårt, så vi er happy!Du kan også by på kumlokket her