Foto: Marius Mada Dale fra John DEE 2014

I anledning dagens avlysning av konserten med Talib Kweli er vi lei oss for at artisten tillegger oss oppfatninger vi ikke kjenner oss igjen i.

Rockefeller har i sin 33-årige historie alltid tatt aktivt avstand fra rasisme og nynazisme. Vi har et svært variert, bredt og inkluderende program, med en rekke artister innenfor et mangfold av sjangere, religioner og meninger. På programmet har vi samarbeidspartnere som Oslo World, Oslo Pride, by:Larm, ulike politiske partier og Infernofestivalen.

Vi har stor tillit til Inferno, vår samarbeidspartner gjennom 20 år, og de vurderinger de gjør. Festivalsjef Jan-Martin Jensen sier følgende:

– Inferno Metal Festival skal arrangeres på Rockefeller og John Dee for 19. gang i påsken 2019. Festivalen går over fire dager og trekker 1500 publikum per dag. Inferno har vokst til å bli en stor internasjonal happening og i 2018 så ble 62 prosent av festivalpassene solgt til utlandet til hele 47 land. I tillegg til de fleste europeiske land så hadde vi publikum fra blant annet India, Japan, Kina, Mexico, Chile, Israel og Australia. Også når det kommer til programmeringen så har festivalen en sterk internasjonal profil og har presentert band fra blant annet India, Japan, Tyrkia, Brasil, Egypt og Sør-Afrika.

– Inferno Metal Festival er en inkluderende festival. Vi har blant annet samarbeid med «Metalheads Against Bullying» som jobber mot mobbing, trakassering og diskriminering. Inferno er anerkjent som en av de viktigste metalfestivalene i Europa, både internasjonalt og i Norge. Vi samarbeider med Music Norway som aktivt bruker festivalen til å promotere norske metallband internasjonalt, sier han videre.

Ut fra det vi vet i dag har Taake forklart og beklaget episoden ved en rekke anledninger. Til VG uttalte vokalist Ørjan Stedjeberg at han gjerne inviterte Talib Kweli på konsertene deres:
– Da setter vi ham med familie, team og fans på gjesteliste, så kan han selv se hvor trygt der er, som det var for alle afro-amerikanerne som besøkte hver bidige konsert på våre forrige to USA-turneer.

– Jeg har forklart utallige ganger at det å bruke et hakekors på konsert i Tyskland, ikke ble gjort for å støtte nazistenes ideologi. Jeg ville bare gjøre noe ekstremt. Men dette er nå 11 år siden – og Taake har til og med spilt i Israel. Det med hakekorset skjedde én gang, og vil ikke skje igjen. Taake er ikke et rasistisk band, uttalte han videre.

Taake har de siste årene for øvrig også spilt på arenaer/festivaler som Byscenen (Trondheim), Verftet (Bergen), Tons of Rock, by:Larm, Folken og Øyafestivalen, samt en rekke utenlandske steder.