Foto: Stephen Odom


I slutten av november slapp Harpefoss Hardcorefestival første artist for neste års festival med annonseringen av NAG. Onsdag ble fire nye artister bekreftet til festivalen.

Arrangørene, som på lørdag fikk Tigerprisen for sitt arbeid med festivalen, er naturligvis strålende fornøyd med slippet og sier selv at "Vi har gledet oss lenge til å annonsere disse 4 artistene som kommer til oss neste år. Det blir intet mindre enn fantastisk".

Artistene som slår følge med NAG 16-17 august 2019 er God Mother, Dark Times, Problems og Of Grace And Hatred.

God Mother
Etter to selvutgitte EP-er og en kritikerrost fullengder, signerte God Mother med Party Smasher Inc, labelen til blant andre The Dillinger Escape Plan, Giraffe Tongue Orchestra og Primitive Weapons.
Bandet har turnert mye rundt om i Europa, Mellom-Amerika, Sør-Afrika og Storbritannia, med bl.a The Dillinger Escape Plan, Cult Leader og Number 12 Looks Like You. De har spilt flere prestisjetunge internasjonale metallfestivaler som Brutal Assault, Obscene Extreme, showcase på SXSW i Austin og ArcTanGent.


Dark Times
Dark Times kom i 2010 ut av intet og satte fyr på Oslos undergrunnsscene med sin unike blanding av aggressiv punk og noiserock tilsatt en insisterende fuzz-ladet popteft. Etter flere EP-utgivelser albumdebuterte trioen i 2014 med "Give" som resulterte i stående ovasjoner og en Spellemann-nominasjon. Siden har de delt scene med et sprikende utvalg av band, som Turbonegro, No Age, The Men, Priests og Dead Boys - på steder som SXSW, Rockefeller og i bakgårder tuftet på ekte BYOB-ånd. De har høstet svært gode kritikker for sin andre plate "Tell Me What i Need" som kom ut i april, og har lagt bak seg et intenst konsertår - som blir fulgt videre opp i 2019.

PROBLEMS
Norges feteste hardcoreact. Med medlemmer fra Death Is Not Glamorous, Okkultokrati, Common Cause og Evolve, er dette ikke mindre enn en maktdemonstrasjon av et band. Dette er et band vi har prøvd å få tak i en stund så vi er veldig gira på å endelig ha hanka de inn til Harpefoss.

Of Grace And Hatred
Bergensbandet Of Grace And Hatred er resultatet av frustrasjon, aggressivitet og latter. Låtmaterialet er hardpakket med melodibasert nådeløshet i skadelig tempo. Om det er punk, hardcore eller samurai-core for den del kan publikum få avgjøre, for bandet er det gjennomslagskraften som står i lederposisjon. Med medlemmer fra blant annet Social Suicide, Sectarian Love og Tirades er det ingen tvil om at erfaringen er på plass hva konsertvirksomhet angår. Energi, treffsikkerhet, melodi og frustrasjon er nøkkelord for hva som kan forventes når firkløveret tar løs. Of Grace and Hatred har nylig signert Loyal Blood Records (Barren Womb, Bokassa, mm.)

Da er det med andre ord fem særdeles gode grunner til å ta turen til Harpefoss til neste år.

P.S. Festivalen har allerede startet Earlybird-billettsalget med rabatterte priser i desember!

Gårsdagens slipp ble også akkompagnert av en video spekket med klipp fra fjorårets festival: