Foto Ida Bjørvik

Marie Sahba er en norsk-iransk artist som lager alternativ pop, med et hint av sine iranske røtter. Helt siden barnsbein av har hun vært fascinert av formidling av historier, ikke bare gjennom musikk, men også teater, film og litteratur. Om det var noe selvopplevd eller noe hun hadde lest eller hørt fra andre, alt måtte prosesseres gjennom låtskrivingen.

– «Take Me Back» handler om lengselen etter barndommens enkle dager, hvor bekymringer, stress og gjøremål var noe helt fjernt. Etter et turbulent år kjente jeg behovet for å uttrykke dette - og da ble låta født. Jeg håper den kan være et fristed hvor andre kan lene seg tilbake og la tankekverna hvile litt, sier Marie.

For et par år siden fant trønderen ut at hun ville ha total kontroll over egen karriere, og lærte seg derfor å gjøre alt på egenhånd.

– Det er sånn klassisk «Don’t Kill My Vibe»-stemning hvor man er dritlei av at andre skal bestemme over deg og alltid vet hva som er best for deg. Jeg har alltid hatt mange bein å stå på musikalsk sett, men det å produsere kunne jeg fint lite om. Derfor var jeg alltid avhengig av andre for å fullføre låtene mine, og det var frustrerende da jeg opplevde å bli overkjørt i studio og ellers i karrieren. I stedet for å sutre, tok jeg saken i egne hender. Nå har jeg både kreativ og administrativ kontroll over egen karriere og det er så vanvittig digg, sier Marie.

Hun har også høstet god kritikk for tidligere opptredener. I 2017 skrev blant annet Adressa at Marie er «en herlig kraftpakke» og at «Trondheim Calling-konserten ble en maktdemonstrasjon fra Marie Sahba».

Det er også verdt å nevne at hun har blitt nominert til by:Larms Forbildepris, spilt på by:Larm, Pstereo, Rockefeller og Øya warm-up på Parkteatret.

«Take Me Back» er tilgjengelig overalt 25. januar.

Spiller 30.januar på Røverstaden i Oslo.