Foto: Terje Dokken

First Aid Kit kommer til Beitostølen Live fredag 14.juni!

De svenske søstrene Söderberg har høstet strålende kritikker verden over både for sine plater og unike konserter. First Aid Kit blir kanskje den nydeligste konserten av de alle under Beitostølen Live 2019. Varm orkestrering og hjerteskjærende tekster som beveger seg i krysningspunktet mellom folk, rock og country; vakrere blir det ikke!

- Det er utrolig stas å kunne presentere nok en storfangst til Beitostølen Live 2019, sier festivalsef og bookingsjef Atle Dalen. Vi er meget stolte over denne bookingen, en booking som kanskje er litt utenom det folk forventet. Men en ting er sikkert; First Aid Kit på Beitostølen blir definitivt en musikalsk opplevelse ingen bør gå glipp av.

Lite visste søskenparet Johanna og Klara Söderberg om suksessen som ville komme, da de la ut et knippe demolåter de hadde spilt inn på pikerommet via Myspace tilbake i 2008. First Aid Kit ble like fullt oppdaget, og søstrene fikk en hit av å melodiøst fantasere rundt countryens førstedame Emmylou Harris. De har rørt selveste Patti Smith da de framførte en av hennes egne låter foran veteranen, og de tok pusten fra et internasjonalt publikum med en spesiell cover av en Fleet Foxes-melodi. Deres gjennombruddsalbum «Lion’s Roar» (2012) imponerte kritikerne og fengslet lyttere fra hele verden. «Stay Gold» (2014) ledet til stadig større anerkjennelse, og søstrene har mang en gang bevist at de kan spille fletta av Nashville med sin teft for vakre countrymelodier og sitt helt egenartede samspill.
I løpet av høsten 2017 fengslet First Aid Kit oss med singlene «It’s a Shame» og «Fireworks». Deres fjerde album; «Ruins» ble sluppet i 2018, til svært god mottakelse av både internasjonal og norsk presse. The Telegraph hevdet at «Ruins» var deres beste album så langt. Aftenposten skrev blant annet at: «Et såret First Aid Kit imponerer igjen», mens DN skrev: («... når stemmene vikles inn i hverandre på en spesiell måte forlater de for en stund det sjangerkorrekte og skaper musikalsk unntakstilstand.»)

First Aid Kit solgte ut Oslo Spektrum i mars 2018 og fikk topp anmeldelser over hele fjøla. I sommer får vi gleden av å høre deres vakre melodier på fjellet. Vi kan nesten ikke vente med å ønske Johanna og Klara Söderberg med fullt orkester velkommen til Beitostølen Live, som en av svært få konserter i Norge i sommer.

Foreløpig lineup Beitostølen Live: Sting, First Aid Kit, The September When, Minor Majority, Hellbillies, Oslo Ess

Beitostølen Live er en ny todagers-festival ved foten av idylliske Jotunheimen. Konserten med legenden Sting er årets store begivenhet på Beitostølen, og du kan forvente deg flere storslåtte konsertopplevelser i vakker natur med frisk fjelluft.