Endelig blir det klubbkonsert med slackerrock-konge og kulthelt Mac DeMarco igjen, når han kommer til Oslo og Sentrum Scene i sommer.

I kjent selvironisk stil kaller DeMarco selv musikken sin jizz jazz. Kanadieren fikk sitt gjennombrudd med albumet «2» i 2012, og kom med sitt foreløpig siste album «This Old Dog» i 2017. DeMarco bekreftet tidligere i år at han kommer til å følge opp sistnevnte med nytt album senere i år – denne gang gitt ut på eget plateselskap.

Sjekk ut splitter ny video - sluppet i dag



Det er ikke bare musikken som har gjort DeMarco så populær. Personligheten, humoren og den sympatiske karakteren har også vært med på å gi ham kultstatus. På det forrige albumet inviterte han for eksempel fansen på en kopp kaffe i huset sitt utenfor New York, og for at alle skulle finne frem leste han for ordens skyld opp adressen sin mot slutten av plata. Og da han skulle lansere plata inviterte han fansen på grillfest – så lenge de tok med maten selv.

– Jeg har alltid likt å gå dypt inn i artister og band jeg liker. Lese alt som skrives om dem, se alle videoer på Youtube og sånt. Jeg tror fansen min liker det samme, så da må jeg fortsette å lage ting de kan dykke ned i, uttalte han til NRK i anledning forrige norgesbesøk, på Øya i 2017.

På Primavera i 2017 strippet han ned til trusa og svidde av seg kroppshår med lighter under konserten. Det loves ingen reprise på det denne gang, men det er likevel grunn til å glede seg stort til mer musikk fra vår favorittkanadier både på plate og fra scene.

Sentrum Scene | Onsdag 3. juli. Billetter i salg fredag 8. mars kl. 11.00.