Endags-festivalen inngår i en serie av fire konsertarrangementer som markerer at OBOS i år er 90 år med The Cardigans, The September When, Eva Weel Skram og Eggum & Sivertsen.

OBOS på Operataket har de siste tre årene blitt arrangert med stor suksess for Oslos befolkning. En hel dag med toppartister til en svært overkommelig pris.

Billettene til årets fire konsertert vil koste 125 kroner, som i sin helhet går tilbake som støtte til aktiviteter for barn og unge i byen. Regningen for selve konsertene tar OBOS selv.

I år utvider altså OBOS dette konseptet til også å inkludere Stavanger 2. juni, i tillegg til festkvelden i Bergen fire dager etter. Deretter blir det stemningsfull solnedgangskonsert på Verdens Ende på Tjøme 3. august, før det hele rundes av på Operataket 18. august.

Artistene til disse konsertene vil bli offentliggjort i nær fremtid, så følg med! Vi kan love store navn.

– For OBOS handler dette om å gi noe tilbake til samfunnet, og bidra til livet mellom husene. Gode kulturopplevelser binder folk sammen. Konsertene skal være rimelige slik at flest mulig får ta del i opplevelsene, og billettinntektene går uavkortet til barne- og ungdomsarbeid lokalt, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

- Vi er glade for å kunne gi Bergen en flott musikkfest, og samtidig bidra til noen av de mange gode tiltakene for barn og ungdom i byen får et ekstra tilskudd, sier prosjektdirektør Jorunn Nerheim i OBOS Stor-Bergen.

Edvard Griegs plass tar rundt 5 000 tilskuere. Fullt hus vil gi godt over en halv million kroner til å fordele på ideelle tiltak.

Billettene slippes via Ticketmaster fredag 22. mars.


The Cardigans
Med superkarismatiske Nina Persson i front, fikk The Cardigans sitt virkelige gjennombrudd med «First Band On The Moon» i 1996, og superhiten «Lovefool». Siden da har bandet blitt verdenskjent med sine fengende poplåter som «Erase/ Rewind» og «My Favorite Game».
Det svenske bandet har solgt over 10 millioner album og sjarmert musikkelskere verden over.

The September When
The September When, med Morten Abel i spissen, er ett av sin generasjons mest definerende norske band. Bandet står bak en imponerende rekke udødelige hits som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You».
Bandet satte en ny standard for norsk rock med sine 5 album, hvorav 3 gikk inn som #1 på VG-lista.
The September When ble også kåret til Årets Spellemann i 1993.
I 2019 står legendenen igjen på scenen, og det er en stor glede å ha et av Norgeshistoriens største band tilbake i toppform!

Eva Weel Skram
Eva Weel Skram har truffet en nerve hos det norske folk, og har virkelig etablert seg som en av landets aller mest skinnende popstjerner. Nylig slapp hun sitt første album med norske tekster til strålende mottagelse, et album som allerede har solgt til gull.
Eva har spilt utallige utsolgte konserter på de fleste av landets store scener de siste årene, og har opparbeidet seg et trofast og bredt publikum, som vender tilbake for å se Skram og bandet hennes gang på gang.

Eggum og Sivertsen

Eggum og Sivertsen klarer kunststykket å fylle et konsertlokale med intens tilstedeværelse, trøkk, rungende latter og myke, magiske øyeblikk, kun ved hjelp av to stemmer og to gitarer.
De to gitarkameratene fant i år sammen igjen med en ny suksessforestilling som har gått sin seiersgang rundt i landet, og viser oss atter en gang hvorfor både sangene og sangerne er elsket av en hel nasjon.