Foto: Matt Sav

Tame Impala tar store steg for hvert album og hver turné. De lager musikk preget av psykedelia, men som framstår moderne og tilgjengelig. Med 2015-albumet Currents tok de til seg deler av langt flere stilarter, og nådde for alvor et stort publikum over hele verden. Mens alle de tre albuma har nådd topp fem på de australske salgslistene, var det først med Currents at de oppnådde det samme i både USA og UK.

Vi så fantastiske Tame Impala i Oslo i 2016: Psykedelisk festaften på Sentrum Scene

Store deler av veien har studioarbeidet blitt styrt av Kevin Parker, mens de er band på scena. Med skivene Innerspeaker (2010) og Lonerism (2012) fikk de større og større internasjonal oppmerksomhet, og var gjengangere i toppen av kritikeroppsummeringer. Samtidig har de tatt nye musikalske veier for hver albumutgivelse, med stadig større inspirasjon fra pop og elektronisk musikk. Nå er endelig den nye singelen «Patience» her!



Kevin Parker har blitt en attraktiv samarbeidspartner, og har de siste åra jobba med innspillinger av Travis Scott, Lady Gaga, Mark Ronson, Kali Uchis, Flaming Lips, Melody’s Echo Chamber og Øya-klare Pond. Nå gleder vi oss til nye låter og den til nå største Oslo-konserten til Tame Impala på Øyafestivalen i august.

Galleri av Alyssa Nilsen, Musikknyheter.no