Cutler besøker biblioteket i Tønsberg for å bli intervjuet og holde foredrag og konsert 29. og 30. april. Arrangementet er en del av formidlingstiltaket Dypdykk i musikkhistorien.

- Dette blir en unik happening der Cutler selv holder foredrag om sin lange og innholdsrike karriere, sier musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen som selv skal intervjue Cutler:

- Det vil også bli spilt lydeksempler på skikkelig anlegg. Konserten dagen etter byr på solo-stykke med Cutler før det blir servert "Conspiracies - Tønsberg", en impro-score skrevet av Cutler og fremført av Cutler pluss 12 norske musikere, kjente og ukjente, men med den rette instillingen, legger han til

Cutler er mest kjent som trommeslager i avant-rock/avant-jazz-ensemble Henry Cow, der han blant annet spilte med Fred Frith. Henry Cow ble oppløst i 1978, men Cutler har vært særdeles aktiv siden den tid, ikke minst som sjef for det legendariske plateselskapet Recommended Records med utgivelser av alt fra Faust til The Necks. Han har også samarbeidet med utallige musikere, band og komponister blant annet The Residents, Zeena Parkins, Evan Parker, Heiner Goebbels, Stevan Tickmayer, Pere Ubu og Otomo Yoshihide.

Nå kan du oppleve Cutler i flere sammenhenger på Tønsberg og Færder bibliotek.

Mandag 29. april kl. 18.30: Foredrag/intervju (GRATIS)
Tirsdag 30. april kl. 19.00: Konsert (100 KR)

Arrangør: Nonfigurativ musikk, Nymusikk Vestfold og Tønsberg og Færder bibliotek.Les mer om Dypdykk i musikkhistorien på bibliotekets hjemmeside