I februar i år var det 30 år siden Turbonegro holdt sin første offisielle konsert – i København av alle steder. Bandet fulgte vel ikke helt den mest opplagte karriereoppskriften i årene som kom heller, men via mystiske omveier, turnering verden rundt, og ikke minst flere klassiske albumutgivelser, står Turbonegro i dag fjellstøtt igjen som et av de virkelig store og viktige norske rockebandene.

Det var med The Black Trilogy, de tre albumene som kom i perioden 1998–2005, at bandet virkelig definerte seg selv i det formatet vi kjenner i dag. Etter en ufrivillig pause rundt millenniumsskiftet kom endelig det store gjennombruddet både her hjemme og internasjonalt, og bandets posisjon som live-favoritter og internasjonalt rockefenomen ble grundig sementert over de følgende årene, godt hjulpet av massive festivalopptredener, internasjonale turneer med QOTSA og Marilyn Manson, og tilnærmet husband-status i MTV-serien Jackass. Turbo ble booket til Coachella første gang allerede i 2007, og etter at studioalbum nummer ni i rekken «ROCKNROLL MACHINE» ble sluppet i fjor, har bandet stått på plakaten på mer eller mindre alle de store rock- og metalfestivalene i Europa det siste året.

Med et utømmelig repertoar av motsetningsfylte og tilsynelatende uforenelige egenskaper og uttrykk, har Turbonegro gjennom skiftende tider og musikalske landskap hele veien vært både en viktig del av samtiden, og seg selv helt og fullt. Og nå er det altså jubileumsår og ny kjempegod unnskyldning for fest. Konserten på Rockefeller er en del av den årlige Turbojugend-festivalen Oslo Bloodbath.



Rockefeller | Lørdag 19. oktober. Billetter i salg fredag 26. april kl. 09.00.