Foto: Ludvig Wiese


Anna Solnørdal med artistnavnet Anna Soleil er en 23 år gammel låtskriver, artist og produsent fra Asker. Hun har alltid drevet med sang, men det var ikke før etter videregående at hun bestemte seg for fullt å satse på musikken. I løpet av året på folkehøgskolen innså hun at hun hadde mye å fortelle og trangen til å dele musikk ble sterkere.

- På Folkehøgskolen opplevde jeg også for første gang en veldig åpen og kreativ atmosfære, som nok også bidro til at jeg fikk mulighet til å utvikle meg på en helt ny måte, både musikalsk og som person. Jeg kjente at jeg ikke hadde noe annet valg enn å gå denne veien, forteller Anna.

Nå bor hun i Oslo og studerer låtskriving og musikkproduksjon ved Westerdals.
- Her har jeg fått mulighet til å utforske ulike sjangre og lydbilder, og møtt utrolig mange inspirerende mennesker. Interessen for musikkproduksjon har også blitt sterkere de siste årene, og jeg har en stor drøm om å gi ut et egenprodusert album en dag også, sier hun.

I dag slipper hun sin debutsingel Breathe - første forsmak fra EP’en som kommer 25. oktober. Her har hun hatt produsent Marcus Edvardsen med på laget.
- Det føltes så godt for meg å få jobbe med en produsent som lar meg gjøre de litt rare tingene og eksperimentere. I tillegg har også kameraten min Marius Hongve malt coverbildet. Det er en ære å få jobbe med mine beste venner, som er så talentfulle og få ha de med meg på mitt prosjekt.Anna forklarer at den kommende platen vil berøre temaer som kjærlighet i bevegelse, å bli forlatt versus å forlate noen og de paranoide følelsene som kan oppstå i et forhold.
- Kjærligheten er universell, og jeg ønsket å si noe om skyggesidene ved å leve i et forhold, uten å formidle det på en utelukkende negativ måte, men heller hvordan man kan tilpasse seg det som virker umulig.
- Jeg tror en av de fineste gavene vi mennesker har fått er vår mulighet til å forandre oss. Vi har hele tiden mulighet til å utvikle oss, utforske og teste ut nye ting. Jeg har alltid generelt vært interessert i å lære og høre andre menneskers historier og synspunkter, men også i musikken har jeg en holdning om at jeg hele tiden kan leke meg frem i nye universer. Det er nettopp det som gjør dette så gøy. Det er uendelig med nye områder å dykke ned i. Dersom låtene mine kan bevege noen der ute, har jeg nådd mitt mål, avslutter Anna Soleil.