Tre år har gått siden Grizzly Bear for alvor slo gjennom med Veckatimest, et utsøkt album som høstet seksere på alskens anmelderterninger også her til lands. I år er den Brooklyn-baserte kvartetten tilbake med Shields, en psykedelisk indieaffære som slett ikke gjør skam på forgjengeren.

Likevel mangler den de virkelig store låtene. Singlene Sleeping Ute og Yet Again er sterke, sjangersjonglerende spor som representerer det ambisiøse fjerdealbumet godt, men ikke på langt nær like fengende som kjempehiten Two Weeks fra Veckatimest. Grizzly Bear lener seg ikke like mye på refrengteften til Ed Droste som tidligere, og Daniel Rossens mer eksperimentelle tilnærming til låtskriving får mer spillerom på det som føles mer som et helhetlig album enn enkeltstående låter. Shields er kanskje ikke like umiddelbart sterkt som de to foregående albumene, men inneholder nok høydepunkter til å belønne de som trosser mangelen på tilgjengelighet og gir albumet oppmerksomheten det fortjener.



Speak in Rounds er en lekker kammerpopflørt som veksler friskt i tempo og volum mellom det forførende enkle verset og det langt mer komplekse refrenget, komplett med gitarstrumming, kjappe licks og smittende kreativitet. Den elegante samspillet mellom suggererende perkusjon og A Simple Answer er en melodiøs poplåt – langt mer tilgjengelig enn det meste du finner på resten av platen – og har et refreng det skal godt gjøres ikke å nynne med til etter endt lytting.

Det syv minutter lange avslutningssporet Sun in Your Eyes, med svulstige linjer sunget over dramatisk piano, skarptromme i marstakt og et storslagent crescendo av vokalharmonier, vitner om en utforskertrang som kler Grizzly Bear anno 2012. Det faktum at Shields ikke fremstår like polert og refrengtungt som Veckatimest vil kanskje avskrekke enkelte av tilhengerne de plukket opp i 2009, men albumet byr på et variert og spennende lydbilde – en opplevelse det er vel verdt å ta seg tid til.





Grizzly Bear på nett