Det var i forbindelse med en opptreden i bokhandelen Housing Works i New York, USA, for to-tre år siden at David Byrne fra Talking Heads og Annie Clark fra St. Vincent begynte å drodle om et større samarbeid. Clark lanserte ideen om å lage låter som var bygget rundt blåseinstrumenter, og dermed tok artistene fatt på å skrive tekster alene og sammen via e-post. Resultatet har blitt albumet Love This Giant.

Byrne og Clark veksler på vokalen, synger sine egne tekster, unntatt i The Forest Awakes, der Byrne har stått for teksten og Clark for vokalen. Albumet har blitt et spennende kunstnerisk samarbeidsprosjekt. Et urbant uttrykk, assosiasjoner til storby, til neonlys, høyhus og moderne klubbkonsepter, selv om tekstene har mer karakter av natur enn kultur. Love This Giant er ikke umiddelbar for lytteren, men variert og med flere finurlige elementer dersom man tar seg tid til å lytte skikkelig til utgivelsen. Det instrumentale frontes av ivrige brassmusikere som leverer fengende og kreative partier. Samtidig ligger det en høvelig funky programmert rytme i bunnen. Innenfor disse rammene, passer Byrne og Clarks vokalprestasjoner og tekster godt inn. Det gir det hele en vakker og interessant dynamikk.

Det er likevel som konsept at Love This Giant vekker størst interesse. Låtene fungerer alene, men passer bedre inn i helheten som albumet presenterer. Alt fra ideen om å la blåsere prege lydbildet i tett samspill med catchy beats, mindre personlige tekster, mer om det større bildet, nesten som dommedagsprofetier, og til coveret, inspirert av en slags skjønnheten og udyret-referanse, med Byrne som den skjønne og Clark som udyret. Albumet har nok også en større påvirkning i liveformat, hvor Byrne viderefører deler av samarbeidet med Brian Eno fra albumet Everything That Happens Will Happen Today fra 2008. Fra scenen er koreografien i stor grad vektlagt, samtidig som Byrne leser utdrag fra sin bok How Music Works, om hvordan musikk formes av tid og sted, og hvordan den teknologiske utviklingen har endret vår tilnærming til å spille, fremføre og lytte til musikk.

Med Love This Giant har Byrne og Clark i så måte omfavnet utviklingen og truffet tidsånden. Spennende og neppe siste gang duoen gjør noe sammen.Mer om albumet og artistene her.