Wampire består av Eric Phipps og Rocky Tinder, to kamerater som har spilt sammen i mange år. Ryktene sier at de startet som et slags house-prosjekt på fester, men med tiden ble de mer seriøse om musikken og dannet gruppen som nå har gitt ut sitt debutalbum Curiosity. Denne transformasjonen må ha vært ganske monumental, for det er langt ifra noe klubbmusikk vi får servert her; Wampire har i vår turnert sammen med band som Foxygen og Unknown Mortal Orchestra, og Curiosity er også produsert av Jake Portrait fra sistnevnte. Ikke overraskende finner vi disse tre bandene i samme gate, med røttene godt plantet i fortiden. På den andre siden har de alle sine klare karakteristikker. Der Foxygen har gjenopplivet California ala 1968, og UMO beveget seg mot psykedelisk rock, finner vi Wampire i godt lag sammen med Joy Division-synther, konsise låter, og riff inspirert av alt som noen gang har vært på et Tarantino-soundtrack.

Hvis det er en ting Wampire har tatt med seg fra sine år som house-DJs/festgjengere, så er det lekenheten. Dette er et album som aldri tar seg selv veldig seriøst da gruppen virker mer opptatt av å la oss ha det gøy. Sammen med den tidvis mørke stemningen musikken skaper, blir det en morsom kontrast som lar oss ta Curiosity på alvor, uten at den noen gang blir for selvhøytidelig. Bandnavnet, der v-en i onde vampyrer har blitt byttet ut med en fjollete W, er en ganske dårlig ide, men summerer forsåvidt fint opp de to forskjellige stemningene i musikken. I tillegg til den vellykkete sounden er gruppens sterkeste kort de uimoståelige riffene den klarer å vri ut. Omtrent hver eneste låt starter glimrende og får oppmerksomheten din. Dessverre er ikke låtskrivingen like utviklet, og på noen spor minner de nevnte riffene deg på at - ja, du lytter faktisk fremdeles på Curiosity. I og med at kalaset kun varer en liten halvtime, er det et klart minus at det rekker å kjede deg underveis.



Når ting fungerer, så fungerer de derimot meget bra. Best av alle er åpningssporet The Hearse som med sitt drivende synth-riff fanger deg i sin mystikk og med en tekst som hinter til et drap, men som mest av alt får deg til å ville danse. Mange av de samme kvalitetene finner vi igjen i I Can't See Why som er en herlig vorspiel låt, mens Trains vil passe fint inn på strand-listen du tar med deg på de bærbare høytalerene. Jeg kan ikke annet enn å anbefale Wampires debutskive, selv om den har åpenbare mangler og neppe vil stå igjen som et av årets høydepunkter. Den er likevel for sjarmerende og til tider så glimrende at flere burde sjekke den ut – det finnes et publikum for Wampire der ute, og mange grunner for Wampire til å fortsette med dette prosjektet.