Evil Eyes fra San Francisco startet i 2011 og består hovedsakelig av Greg Mabry og Joe Frabotta. Begge spiller gitar, synger og lager låter. I sommer kom duoens debutalbum, Borderlines, hvor bassist Aleks Bars og trommeslager Brian Damert også bidrar. Nostalgi, tapt kjærlighet og ensomme motorveier er stikkord bandet selv bruker for å beskrive musikken.

Det ligger en lengsel og et savn i Mabry og Frabottas linjer, som er vakkert fremført i et jevnt og passelig mørkt uttrykk. Som kanskje forløser tankene i større grad alene, og nok enda mer i bil, buss eller tog, i en tilværelse som tross tilbakeblikk sender deg fremover, gjennom natten mens regnet ligger i lufta. Det er stemningsfullt hvordan låtene er bygd opp og produksjonen er gjennomført. Behagelig hvordan oppdagelsen av Evil Eyes sin kvalitet sniker seg inn i lytterens bevissthet.

Åpningen Shake The Dust vekker nysgjerrigheten for Evil Eyes umiddelbart. En knallgod åpning med et godt driv og nydelig gitarspill og vokal. In The Summer er ikke dårligere med sine smått hviskende vers og sitt oppløftende, melodiøse refreng. Etter et par korte snutter står flere høydepunkter for tur. Saw Her In The Sun, Keep Your Mind On Me, tittelsporet og den selvtitulerende låta, er låter som i bunn og grunn ikke bryter noe særlig med de øvrige, men som bare er hakket bedre i sine fremførelser. De The Cure-aktige riffene, den deilige bassen og enkle rytmen, og den litt tilbakelente, men catchy vokalen.

Det dabber litt av mot slutten, men selv om dette er Evil Eyes sin første fullengder, viser de tendenser som plasserer dem i samme klasse som Kurt Vile og med enkelte likheter med The Raveonettes. Et spennende bekjentskap som igjen viser at det vokser frem svært så lovende band fra San Francisco. Det blir interessant å høre hva duoen leverer på neste utgivelse.







Følg Evil Eyes på Facebook.