Tidligere i 2013 slapp Brænne sitt debutalbum How To Fake It In America, innspilt i countrymusikkens mekka, Nashville. Der fikk han god hjelp av rutinerte studiomusikere til å lage en helstøpt og akkurat nok polert skive i Americana/folk-sjangeren. For kort tid siden høstet den unge mannen sin første spellemann for denne innsatsen. Vel fortjent. Han er en mye brukt studio- og livesaksofonist i Norge, men på dette soloprosjektet er det ikke nødvendigvis mye saksofon å spore.

Med EP-en Aloha From Torshov, leverer Brænne en mer intim og mindre polert utgivelse. Tittelen lyver ikke, dette er faktisk en musikalsk hilsen fra Torshov, nærmere bestemt er den innspilt i leiligheten til to av hans bandmedlemmer. Dette høres ut som et fint sted, lydbildet er varmt og naturlig. Når man lukker øynene og hører Brænne synge om å komme seg opp og fram i livet på det svingende åpningssporet Ahead of the game, føles det som om man har tatt steget inn i leiligheten selv.

Man merker at denne EP-en i stor grad er spilt inn live, og med et ikke altfor stort band. Dette gjør at Brænnes stemme og tekster får større fokus og må stå mer på egne ben, i forhold til Nashville-debuten. Det stemningsfulle kompet fra leiligheten på Torshov kler Brænnes skjøre stemme godt.

Nesten alle de fire sporene på denne EP-en er umiddelbart fengende, har interessante tekster og lar meg sitte igjen med følelsen av å ville ha mer. Unntaket er andresporet The Company. Den blir dessverre litt for anonym og upersonlig i forhold til de andre låtene. På EP-ens siste spor Westside Bound synger han om frustrasjonen rundt det å vokse opp på vestkanten blant bortskjemte, late og tomme mennesker, små hunder, og forventningen at man automatisk har et lett og problemløst liv. Vanskelig å ikke la seg røre når han nevner det å vokse opp som ”my fathers son”. Imponerende låt på kun drøye to minutter.

Brænne sier han heldigvis aldri vil bli som ”dem”, og godt er det, for hvis han fortsetter dette soloprosjektet, tror jeg han kan bli hele Norges yndling i denne sjangeren. Han viser både på debuten og på Aloha From Torshov at han har evnen til å skrive gode, personlige tekster og sterke melodier, anført av hans alltid behagelige stemme. EP-ens sterkeste låt There goes Tokyo er en nydelig låt om den sjangertypiske situasjonen der dama drar. Tipper hun kommer fort tilbake når hun hører denne låta og skiva.




Hør Aloha From Torshov på Spotify!