Kvartetten fra hovestaden er endelig ute med sin oppfølger i form av Black Soul Choir. De nå ”smågamle” gutta med bakgrunn fra band som Amulet, Infidels Forever, og JR Ewing ga ut det solide debut albumet Late Love tilbake i 2011. De bygde seg raskt opp et liverykte, dro på Europaturnee og fikk generelt mye positiv oppmerksomet. Ikke rart man da har gått lenge og ventet på hva Wolves Like Us skulle diske opp av nytt materiale.
En smakebit kom riktignok i sommer da vinylen Get Gone plutselig dukket opp, og man merket med et gang en mer dynamisk, samspilt og voksen sound.



Vel, som kommentar til dialogen i starten av videoklippet over, så ble det definitivt et album til slutt, og for et album det ble. Hele Black Soul Choir er en samsspilt og tight nytelse fra start til slutt. Det er egentlig en fortsettelse av alt som var bra på Late Love, men mer gjennomtenkt og ment til å vare for lytteren. Rett-i-trynet riff har måttet vike for et større og mer atmosfæriske lydbilde. Likevel så er kjennetegnene til den typiske post-hardcore sounden fortsatt der og ulmer, med lyse gitarer, dunkende basslinjer og frenetisk tromming. Melodiene er også mer avansert oppbygd, og måten alt henger sammen med vokal og tekst er mesterlig utført.



Etter første gjennomlytting, har man alt fra de umiddelbare låtene man helt enkelt tørster etter å høre mer(”I Don’t Need To Be Forgiven”, ”Your Word Is Law”, og ”Dig With Your Hands”), til balladen ”Lovescared” og ikke minst den storslåtte ”Thanatos Wins Again”. Spesielt sistnevnte skiller seg ut som en nærmest post-metal/doom inspirert låt som tikker inn rett under 8 minutter. Det er også poenget fra ingressen kommer inn. Dette er musikk du blir sittende å nye i det stille. Lukk deg inn med et headset og la deg svømme blant de mørke tonene og de seige riffene. Dette er musikk laget av samspilte folk som elsker ingenting annet enn å lage musikk - det kan man enkelt høre i alle detaljene og den gode produksjonen. Kanskje like så greit at Black Soul Choir lot vente på seg, når det var åpenbart at gutta satt og finpusset på denne gromme plata? Anbefales i hvert fall sterkt til alle rockehuer der ute som vil ha noe friskt i spilleren.