Goodbye Yellow Brick Road regnes som et av Elton Johns beste album. Det kom på dobbelt-lp i 1973 og ga ham hele fire hits: Goodbye Yellow Brick Road, Candle in the Wind, Bennie and the Jets og Saturday's Alright For Fighting. Sistnevnte er en av få rockere på dette sofistikerte, Gus Dudgeon-produserte popalbumet, som ellers byr på høydepunkter som Funeral for a Friend/Love lies bleeding, Grey Seal og The Ballad of Danny Bailey (1909-34).

I 2003 kom det en Deluxe Edition av plata, og dennes 4 bonuskutt er også å finne her (b-sider og en remiks). Men 40th Anniversary Edition (40-årsjubileet var egentlig i fjor) inneholder hele 4 cd-er og 1 dvd. Vi får to samtidige singler med b-sider (Step into Christmas og Philadelphia Freedom), to alternative versjoner avGrey Seal, tolkninger av ni av sangene ved moderne artister (bl.a. Ed Sheeran, John Grant, Emeli Sandé og to countryband) og en hel radiokonsert fordelt på to disker.

Konserten fra London i desember 1973 viser Elton John Band på sitt beste: Davey Johnstone (gitar), Nigel Olsson (trommer) og Dee Murray (bass). Tre av de 16 låtene kommer i herlige, forlengede versjoner: Hercules, Honky Cat og Saturday's Alright For Fighting. Vi får til og med en kort og ikke innøvd Rudolph The Red-Nosed Reindeer.

Dvd-en inneholder den tre kvarter lange dokumentaren Elton John and Bernie Taupin say goodbye to Norma Jean and other things. Den ble regissert av den berømte Bryan Forbes, som også står for intervjuene fra Eltons hjem og hage.

Den innbundne bookleten på 100 sider er en visuell nytelse. I tillegg til glimrende liner notes med ferske intervjusitater fra Elton og hans tekstforfatter Bernie Taupin, får vi de illustrert tekstene fra lp-coveret, faksimiler av singlecovere fra en rekke land, konsertbilder og (aller best) bilder av utrolige scenekostymer, platåsko og briller som Elton brukte i 1973.