Da American Suitcase debuterte i 2000, var det med en lp. Også deres 5. album, Lighthours, kommer bare på vinyl. Men det ligger en cd-versjon i det flott illustrerte coveret.

Oslobandet har ikke vært veldig aktive de siste årene. Forrige album, Pillowsky (2009), besto av opptak gjort gjennom fem år. Dette nye albumet virker mer gjennomarbeidet og helhetlig. Det er en fest i fengende poprock med vokalharmonier, inspirert av bl.a. Teenage Fanclub og norske Astroburger. Alle sangene er skrevet av vokalistene og gitaristene Egil Brækken og Anders Vinnogg.

Åpningslåta The Driver er en av platas beste, men jeg oppfatter ikke hva som sies når det snakkes midtveis. Andre høydepunkter er Things About You (som har en rå gitarsolo), Everything & Nothing (med himmelsk koring), Hold On (med Beat Tornados' Jørn Raknes på steelgitar) og den stemningsfulle A Peculiar Day, der bassen og orgelet er inspirert av Beach Boys' Pet Sounds.

Lighthours er et album som det er umulig å mislike, breddfullt som det er av sjarmerende gitarpop. Eneste ankepunkt er at noen av sangene er litt for like. Anbefales alle som digget I Was A Kings 2012-album You Love It Here.