Walisiske Novo Amor, eller Ali Lacey, som er hans egentlige navn, er ute med sin fantastiske EP, Woodgate, NY. Den fire-låter-lange godbiten, plasserte meg i et musikalsk koma som jeg egentlig ikke hadde så lyst å våkne fra. Han tar lytteren bort fra overfloden av generiske poplåter, og tilbake til det ekte og enkle. Akustiske gitarer, krydret med litt slide, lekker perkusjon, et par strykere og en og annen tangent, danner lydbildet som besmykkes perfekt med Laceys falsetterte og vektløse vokal.

Platen starter med nydelige From Gold og følges opp avWeather, som er minst like vakker. Cold er en litt mer oppløftende låt enn de andre, og skiller seg i så måte ut. Også dette er en fabelaktig bra låt, men likevel er det den som tiltaler meg minst. Selv har jeg nok kanskje blitt aller mest glad avslutningslåten Holland, som fremdeles er like vakker etter 40-50 ganger på anlegget. Det blir litt som en perfekt kjærlighetshistorie, hvor man fremdeles er like nyforelsket og fortapt etter lang tid.

Ali Lacey gjør alt selv. Han komponerer, spiller alle instrumenter, synger og produserer. Resultatet er mildt sagt imponerende, og produksjonen tilsier at dette er noe han har drevet meg i flere tiår. Det har han ikke. Han er 22 år gammel, og er såvidt i gang med en forhåpentligvis lang og god karriere. Jeg gleder meg allerede til han kommer med en fullengder, for dette er musikkunst av aller ypperste slag.

Hør den her
Holland musikkvideo