Remi Semshaug Langseths (ex-Like Rats From A Sinking Ship) soloprosjekt Jesus Fucking Christ byr på en elektrobasert salig sjangerblanding som resulterer i det han selv kaller ”sinnakåt elektropunk med utestemme”. Presist nok det. Denne beskrivelsen, samt artistnavnet og EP-tittelen vekker i alle fall nysgjerrighet.

Etter å ha kommet litt ut av ingenting med den fengende singelen Im Gonna Kick U In Da Face i høst, er han nå ute med EP-en med den småvittige og heldig dagsaktuelle tittelen Homophobia Is Like Totally Gay. EP-en starter med et sakte, men sikkert oppbyggende introduksjonsspor som setter stemningen godt for andresporet Pope On A Rope. Drivende synther og ditto trommer, med en fandenivoldsk hardcore-vokal, og en kritisk holdning til dobbeltmoralske katolske prester, pakket inn i et noe minimalistisk og litt industrielt lydbilde er overraskende bra saker altså. På fjerdesporet tas det hele litt ned, og hardcoretendense roes litt. Med et seigt og suggerende synthbakteppe klarer Langseth å pakke et kjærlighetsforhold inn i Slayer-referanser (jepp). Låta Love U 2 Bits inneholder nemlig frasen ”Ill be the Kerry King to your Tom Araya… And I miss you”.

Hardcore/punk-estetikken er på en måte utgangspunktet for prosjektet, låttitlene/tematikken til JFC kunne like godt vært Like Rats From A Sinking Ship-låter, men Langseth lykkes med å skape sitt helt eget musikalske uttrykk, og det er hans gode låtskriverferdigheter som redder JFC fra å bli en uorganisert samleboks med mange musikalske enkeltideer. Det er en vanskelig oppgave å balansere hardcore, elektronika, hiphop, punk, og pop, uten at det blir for rotete, men dette er langt innafor. Det er i alle fall tøft gjort å ha gitt seg selv så frie tøyler rent uttrykksmessig. En svært lovende debut-EP man både kan danse og moshe til. Dette er en Jesus jeg vil oppfordre til å sjekke ut.