Den klassiske Genesis-besetningen holdt sammen i 1970-75: Phil Collins, Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford og Tony Banks. Nå har de stilt opp på et ferskt gruppebilde og bidratt til denne samlingens coverhefte.

I tillegg til de mest kjente Genesis-sangene, får vi tre sololåter med hver av de fem. I snaueste laget for Collins og Gabriel, som jo har hatt enorm solosuksess. Alle har valgt ut låtene selv. Rutherford lar sin gruppe Mike + The Mechanics representere seg.

R-Kive er kronologisk og går fra 1970 (The Knife) til 2012 (soloinnspilling med Banks). Alle Genesis' studioalbum er representert, de fleste med bare 1 sang, noen med 2 og en med 3 (The Lamb Lies Down On Broadway). Mange av hitene er med her, men noen mangler. At det bare er åtte låter på disk 1, skyldes at flere av dem er lange. Supper's Ready varer sågar i hele 23 minutter!

Coverheftet har side-store faksimiler av alle albumene som brukes her, og medlemmene uttaler seg om de totalt 37 låtene. R-Kive fungerer som en introduksjon til Genesis' lange karriere, men også som god reklame for solokarrierene.