Australieren Danny George Wilson var vokalist og leder for London-bandet Grand Drive, som ga ut en rekke gode album i årene like før og etter årtusenskiftet. Siden 2008 har han med Danny & The Champions of the World gitt ut fire studioalbum.

Live Champs! ble innspilt foran et entusiastisk publikum 6. mars i år på The Jazz Cafe i London. Danny & The Champions of the World besøkte Norge i mai, men da var kompet begrenset til to gitarer, bass og trommer. Her har Danny med seg folk på sax og steelgitar, og resultatet er et fyldigere lydbilde. Musikken er en miks av americana av soul, inspirert av særlig Stax Records og Van Morrison. Tekstene handler ofte om personlige dramaer i dagliglivet.

Det er et dobbelt livealbum med halvannen times spilletid. De 13 ganske lange låtene er hentet fra hele karrieren, men med hovedvekt på fjorårets fabelaktige album Stay True. Høydepunktet er likevel den tre år gamle Colonel & The King, som handler om Elvis Presley og hans manager, oberst Tom Parker. Dette er storytelling av høy kvalitet, med fantastisk gitarspill av Paul Lush. Henry The Van handler om bandets slitne turnébuss. På to av låtene korer duoen Trevor Moss & Hannah Lou.

Live Champs! er et av årets beste livealbum. Men når skal folk flest få øynene opp for Danny & The Champions of the World? Gode tekster, fengende låter, supre musikere, rå lidenskap, høy energi, god stemning... Hva mer kan man ønske seg?