Bø i Telemark 2004: En glissen kveld på Kroa i Bø. Det andre av 3 Zoom-vinnende band har gått av scenen. De spilte hardcore, og har jaget bort halvparten av det allerede så lille publikummet som har møtt opp, til tross for at de var supre. Sånn er det.

Det tredje og siste bandet entrer scenen. De har sminka seg, og vokalisten bruker kjole. Da får Bø-publikummet nok og går hjem. The Beautiful People spiller for 15 personer, og tar det slettes ikke med ro av den grunn. Jeg står som forsteinet, for det som skjer på scenen er rett og slett fantastisk. Og de er så unge og pene og fryktløse, og de spiller fantastisk musikk, og vokalist Ådne Meisfjord løper rundt i den nesten tomme salen og slår på en symbal og han virker helt rar og jeg tenker bare at dette er svære greier.

Og det smalt da litt. Folk enten elsket eller hatet, konsertene på by:larm var fulle av både folk og forventninger, og de var the new loud og norske favoritter for mange.
Også ble det litt stille en stund, og kjolen ble lagt på hylla. Men det ble egentlig ikke stille heller, for de fikk platekontrakt og byttet navn og byttet navn igjen til 120 days, og hele tiden venta jeg på plata som jeg følte at aldri kom, men nå har den kommet, og alle dere som noen gang tvilte dreit seg ut og må bite i det sure gresset, for den er strålende!

Åpningssporet ”Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone” setter en høy standard for resten av plata som bare fortsetter og fortsetter med den ene gullåta etter den andre. Det er 120 Days som vi kjenner de, men dette er virkelig bare så mye bedre på plate enn jeg hadde trodd. Det drivet og den stemningen du får her skal du lete lenge etter. Produksjonen, som bandet hovedsakelig står for selv, er utrolig bra og får virkelig fram det aller, aller beste i alle låtene. Det er et gjennomgående album som jeg synes funker best fra start til slutt, uten at det betyr at låtene står svakt hver for seg.
Som om ikke det er nok er coveret, designet av Kim Hiorthøy, selvfølgelig også dritkult.
Jeg gidder ikke å beskrive låtene for deg eller si flere ganger hvor bra jeg syns dette er; den plata her får du bare se å kjøpe deg. Fortere enn fanden.

10/10