Fu Manchu er ute med skiva ”We Must Obey” på Century Media.
De glade California-stonerrockerne har ikke skjemt bort publikummet sitt de siste åra med knallbra skiver, så jeg må innrømme at forventningen ikke stod i taket til denne utgivelsen.
Som alltid er det ikke noe tvil om at det er Fu Manchu man hører. Det karakteristiske lydbildet av ”overdreven” mellomtone, blytung rytmesekson og Scott Hills smånasale vokal har lagt grunnlaget for hvordan populær Stonerrock skal høres ut.

Etter første gjennomhøring virker ikke skiva som det helt store. Noen fete riff og kule ganger er det jo, men det tok liksom ikke helt av. Etter noen ganger til i spillern har intrykket bedret seg mange prosent.
”We must Obey” er noe av det hardeste Fu Manchu har gitt ut. Tittellåta ligger veldig i Hardcore-land og vokalen er mer skrikende enn før. Hele bandet høres regelrett forbanna ut gjennom mesteparten av innspillinga. Verdt å merke seg er låtene ”Knew it all along” og ”The Cars” coveren ”Moving in Stereo”. Knallbra låter!
Som nevnt tidligere lønner det seg nok å høre gjennom skiva noen ganger før man gjør seg opp en mening. Mye småsnacks å legge merke til her. De helt store klassikerne uteblir dessverre, men skiva er jevn og holder et gjennomgående høyt nivå.
Fu Manchu spiller i Oslo 9 mai på John Dee, men den konserten er allerede utsolgt, dessverre. Jeg kan tenke meg at dette materialet låter lovlig bra live!

7/10