Trondheimsbaserte Moving Oos er ute med debutskiva ”Peace and love” på Kong Tiki/Playground Records. Dette bandet følger trenden med å samle kjente musikere og lage en såkalt ”supergruppe”. Bandet består av hele 8 musikere av begge kjønn. Per Borten (New Violators/Cadillac), Tom Kenneth Alte (Nullskattesnylterne/Action Pilots) og Jazzdamene Kirsti Huke og Siri Gjære for å nevne noen.
Moving Oos tilbyr melodiøs 70-talls rock, med referanser til Faces, Rolling Stones og Black Crowes. Veldig Black Crowes faktisk, men det funker uansett meget bra.
Mye Oo-oo koring og tangenter gir det hele et fordelaktig soulpreg. Skulle ikke forundre meg om Nicke ”Hellacopter”Andersons The Solution-prosjekt har vært en liten inspirasjon her også….

Moving Oos leverer 11 låter som virkelig holder mål. Det er ikke spesielt nyskapende, men nå hadde det jo vært litt slitsomt hvis alt skulle vært nyskapende hele tiden. Alle kan ikke finne opp rocken på nytt. ”Peace and love” inneholder derimot herlig nostalgi og feiende flotte vokalprestasjoner. Vokalist Frank ”Frankie Castello” Reppen, (som ser ut til å være den eneste uten tidligere musikalsk profilering) synger rett og slett dritbra. Personlig er jeg mest fan av up-tempo låtene på skiva, da de rolige låtene kan skli litt over i kjedelig-land.

I begynnelsen av mars drar de rundt på en liten turnè, så sjekk hjemmesida deres for mer info.
”Peace and love” er en gledelig overraskelse, og hadde ikke skiva hatt så bra lyd hadde jeg ikke hatt noen problemer med å tro at dette var fra 70-tallet.

8/10