Ronny Pøbel er en vaskekte norsk punker som i disse dager er ute med sin debut-skive. Bra gjort å starte punkband i en alder av 36, da de fleste har blitt for voksne til å være forbanna. Med seg på laget har han en real ”Elm-street bande” i Chris Damien Doll (Thrashcan Darlings)-gitar, Petter Pogo (Jokke&Valentinerne)-bass, og Pelle Ramone (Rampant Dogs)-trommer. Petter (Backstreet Girls) Baarli har visstnok også hatt et par fingre med her, så kvaliteten på det musikalske skulle være spikra.

Skiva som har fått tittelen Føkk Døkk er noe så sjeldent som en reinspikka norsk punk-skive anno 2007. Låtene handler om hverdagslige ting som fylla, sosialen og at livet suger hardt. Dette greier godeste Ronny å formidle på en herlig overbevisende måte. Vokalen er småsur og sprekker titt og ofte, noe som rett og slett funker dritbra. Låtene ”Brutal mot dritt” og ”Mandag”, som ligger på bandets myspace, er blant skivas aller beste. Bare hør på det: ”Ronny Pøbel, samfunnshater #1, med låta: Brutal mot dritt!” Det får jo ikke blitt mer punk!

Tar vi bort vokalen finner du en møkkete boogie/punk som gutta i bandet lirer av seg akkurat passe tight og dirty. Innspillinga av plata tok èn dag. Egentlig så holdt det for hvis man skulle storprodusert dette her hadde det mista all sjarm og ærlighet. Allsang-refrenger som ”Fyfaen Fyfaen nå skal vi drekka øl” og ”Vi er gutta som digger rock n’ roll” har ikke godt av for mye ratting og klipping.

Føkk Døkk er energisk, enkel og rett-i-trynet. Kort og godt det samme som å være drita. Låtene fester seg som lim og tematikken i tekstene burde fenge enhver rocker. Likevel blir man sittende med inntrykket av at det ikke er helt maks enda. Noen låter blir i pubertaleste laget og variasjonen jevnt over er minimal.
Uansett er dette et friskt….eller rettere sagt fylle-pust i den norske punk og rockescenen. Ronny har noe å mene, og mener det på sin egen forbanna ærlige måte. Håper ikke dette blir første og siste skive fra Samfunnshater # 1.

8/10

Ronny Pøbel på Myspace