Siden debuten «Absolutt Ikke Bare Egil Band» i -96 har Egil «Bare Egil» Hegerberg blitt en anerkjent artist her til lands. Flere landsdekkende hiter og mye mediaoppmerksomhet med tilhørende tøys og tull har gjort Egil til en fyr, ja nærmest et ikon folk i Norge har et forhold til. Ingen tvil om at han besitter gode musikalske ferdigheter og han har en mening om de fleste samfunsmessige spørsmål. For selv om Egil er fæl til å tulle skinner det igjennom at han er en smarting.

Tredje fullengder »Jeg er helt rå» er nå ute på Duplex records. I kjent stil formidler han problemer, løsninger og surrealistiske temaer innenfor de fleste musikalske sjangere. For Egil er flink til å variere uttrykket sitt, det skal han ha.
Det er en del engasjerende og fengende låter her. Den herlig småjazza »pump opp oljen» (live) og stoner-versjonen av Rihannas »Umbrella» hører man gjerne flere ganger. På den andre siden finnes det også noen kjedelige låter som ikke funker helt. Førstelåta »Jeg er ikke pave» og tittelsporet »Jeg er helt rå» blir uengasjerende «vanlige» poplåter.

For det er ikke til å komme fra at tekstene er særdeles vesetlig når det komer til Bare Egil. Låtene faller fort hvis ikke tekstene engasjerer og morer.
På denne plata blir det litt lite nytt. Ikke det at han har skrevet disse tekstene før, men Egil pleier å være mer nyskapende og orginal.
Produksjonen er bra. Her finnes både livelåter og studiolåter med bra lyd. I tillegg til »Umbrella» rocker han også opp »Gøy på landet» uten at det tar skiva til nye høyder.
»Jeg er helt rå» er en helt habil skive. Ikke den beste han har laget, men langt fra dårlig. Materialet funker sikkert enda bedre live, for Egil kan kunsten å underholde fra scenen.

6/10

Fredag 5.sept avholdes «Bare Egil-Festivalen» på Rockefeller.