Bandet er fra Bergen og har holdt på siden 2005. De spiller sjelfylt rock med inspirasjon fra rockens gullalder, nemlig 60-og 70-tallet. Med catchy riff, og en rett i trynet opplevelse treffer The Heretics lytteren midt i trynet med en funky garasjerock. Følelsen av å ha hørt noe lignende før er åpenbar, men samtidig har det en særegen snert og et godt driv. Og at bandet har en kjærlighet for en eldre tid hører man som sagt godt, men de gjør det også veldig overbevisende. De er aktuelle med sin debut-EP, og undertegnede fikk 5 saftige spor å bryne seg på.

Basslinjene danser frekt av gårde, og et orgel gjør at det svinger skikkelig, samt det til tider stiger inn i den psykedeliske øyeblikk ala The Doors. Åpningssporet ”Soul Rebell Party” inneholder i hvert fall alt nevnt ovenfor og gir So Far Behind That We’re Ahead et friskt kickoff. Det minner veldig om Cato Salsa Experience, men låta er helt kart den råeste på EP’n.

”Still Can’t Find Our Way Home” spinner tiden rett tilbake til det glade 60-tall, og de musikalske referansen dukker opp overalt. Likevel har The Heretics noe særegent og kult ved stilen, og måten de fremfører det hele på blir mer som en hyllest til en tidsepoke man alle skal være glad for at har eksistert. Hele greia med musikken deres gjenspeiler seg også i tittelen på EP’n. ”Baby Don’t Worry” er en godt bidrag, og er en typisk slapp-av-baby-alt-går-bra låt. Denne herligheten er spekket med sexy orgel og fengende refreng. Trommisen holder også stadig liv i låtene med lekne brekk og et variert tempo. At dette er dyktige musikere er det liten tvil om, og at dette kan funke bra live er det heller liten tvil om.

Avslutningen ”Wild Mercury Sound” sparker fra seg, og har en rocka attitude. Her går det også videre i psykedeliske mellomspill, og det eneste som mangler er et surfebrett på taket og bandlokale i garasjen, så er klisjeen komplett. Med sine 19 minutter er ikke minispilleren til The Heretics noe must på platefronten, men absolutt lovende saker. Det eneste som er sikkert er at dette er et navn å merke seg, som sagt en lovende debut.

6/10

Du kan oppleve The Heretics live på Café Mono på lørdag, den 27.september. Tipper det er en konsert som svinger!The Heretics på Myspace